Aandacht is het nieuwe goud

Hoe je ook in tijden van hoge werkdruk medewerkers voedt met trots, waardering, steun en vertrouwen 

In tijden van turbulentie, personeelstekort en hoge werkdruk beseffen leidinggevenden maar al te goed dat aandacht het nieuwe goud is. Maar ze hebben altijd tijd tekort.

Het is te makkelijk om te zeggen dat ze hun medewerkers ‘gewoon’ meer aandacht moeten geven. Er spelen in organisaties allerlei spanningsvelden die maken dat aandacht voor hun medewerkers én voor henzelf het kind van de rekening is.

In mijn presentatie ‘Aandacht is het nieuwe goud’ laat ik leidinggevenden de belangrijkste spanningsvelden zien en geef ik ze praktische handvatten om ze beter te hanteren. Zodat ze ook in drukke en turbulente tijden hun medewerkers en zichzelf kunnen voeden met trots, waardering, steun en vertrouwen.

Tegelijkertijd wordt dan duidelijk hoe belangrijk het is dat ze ook ‘de wrijving die glans geeft’ opzoeken als onmisbare bron van groei en verbondenheid.

Over de spreker

Ik ben Annemarie Mars. Als veranderkundig adviseur en spreker help ik veranderaars in complexe veranderopgaven met het opzoeken van het wezenlijke gesprek om samen te bewegen. Ik ben de auteur van zeven boeken, bijna 100 blogs en een podcast over leiderschap bij verandering.

De functie van frictie