Weerstand, onverschilligheid, negativiteit, turbulentie, conflict en polarisatie.

It comes with the job op het moment dat jij een rol als veranderaar op je neemt in een complexe veranderopgave waar veel op het spel staat. Je gaat een terrein op waar vele voetangels en klemmen voor je open liggen.

En het is essentieel dat je overeind blijft.

Wat levert het dagprogramma je op?

Je krijgt taal en houvast om op het donkere terrein je weg te vinden.

Je herkent de valkuilen die voor je open liggen, zodat je daar bij weg kunt blijven of er snel uit kunt stappen.

Je weet wat je te doen staat, en blijft overeind in het gesprek over verandering.

Aanmelden

Wat krijg je?

De leuk is anders-leeromgeving

We gebruiken het gedachtegoed van mijn boek De functie van frictie om houvast te vinden aan de donkere kant van verandering. In de Leuk is anders-leeromgeving kun je je voorbereiden op de dag door het bekijken van vijf video’s met veel extra ondersteunend leesmateriaal.

Een dag samen casuïstiek afpellen

In een intensief dagprogramma van 9.30 tot 16.30 uur passen we in een kleine groep van maximaal negen ervaren veranderaars het houvast toe op de ingebrachte casuïstiek. We pellen ze af totdat het spanningsveld dat eronder ligt zich ontvouwt en je voelt waar je je antwoord te zoeken hebt.

Het boek

Je krijgt de De functie van frictie thuisgestuurd.

Voor wie is het?

Voor ervaren veranderaars die richting, leiding en sturing geven aan een complexe veranderopgave waar veel op het spel staat.

Goed om te weten!

Dit programma valt of staat met drie condities: (1) een groep ervaren deelnemers die (2) rijke casuïstiek inbrengen en (3) die zich grondig hebben voorbereid met de Leuk is anders-leeromgeving. Dan kunnen we ons de hele dag richten op toepassen, toepassen en toepassen.

Meld je dus alleen aan als je aan die voorwaarden kunt voldoen. Maar dan staan wél alle seinen op groen voor gesprek op het scherpst van de snede!

Over Annemarie

Annemarie Mars is een bevlogen veranderkundige die veranderaars al ruim 30 jaar helpt met het opzoeken van het wezenlijke gesprek om samen te bewegen. Ze is de auteur van zeven boeken, waaronder Hoe krijg je ze mee? en De functie van frictie, 120 blogs, de Podcast De kunst van het vinden en de Online training Verandermanagement – Hoe krijg je ze mee?

Investering

De kosten voor dit dagprogramma inclusief onbeperkte toegang tot de leeromgeving bedragen €895,- exclusief (0%) btw.

Ik meld me aan

Met welk houvast werken we?

In het dagprogramma werken we met het gedachtegoed uit mijn boek De functie van frictie. Dat bestaat uit een inleiding en vier delen. Elk deel kun je zien als een ‘schijnwerper’ waarmee we een complexe veranderopgave kunnen belichten. Zo kunnen we jouw opgave afpellen, om er achter te komen waar de essentie ligt van jouw vraagstuk.

Tekst

Tekst

Tekst

Tekst

Tekst

Aanmelden

Vaak gestelde vragen

Na aanmelding en betaling kun je direct inloggen op de leeromgeving en kun je gelijk aan de slag met de voorbereiding! In de leeromgeving staat ook alle informatie over de dag zelf.

De Leuk is anders-leeromgeving staat op de online Academy van For a change (forachange.academy.nl) die ingericht is vanuit het gebruiksvriendelijke platform Maatos.

Je kunt inloggen vanuit elk device en de leeromgeving houdt bij hoe ver te bent.

Zo lang de leeromgeving bestaat, houd je toegang! Je kunt dus op elk gewenst moment de video’s opnieuw bekijken en het inspiratiemateriaal lezen, bekijken en luisteren.

Het programma is bedoeld voor mensen met minimaal 10 jaar ervaring in een sturende, leidinggevende, adviserende of coördinerende rol in complexe veranderopgaven.

De dag zelf duurt van 9.30 (inloop vanaf 9.00 uur) tot 16.30 uur. We lunchen tussen 12.30 en 13.30.

Trek voor de voorbereiding minimaal drie uur uit. De vijf video’s duren samen een uur maar ik raad je niet aan ze in één ruk achter elkaar te kijken. De stof is erg gecondenseerd. Het werkt het beste om na elke video tijd te nemen om te reflecteren over hoe dit houvast uitpakt in jouw veranderopgave en je reflecties op te schrijven in het werkboek dat je in de leeromgeving kunt downloaden.

Het versterkt je voorbereiding alleen nog maar meer als je het boek leest én de blogs die ik als leesmateriaal heb toegevoegd. Ook heb ik een aantal bonusvideo’s toegevoegd als extra inspiratiemateriaal.

Je kunt er als voorbereiding dus zo diep induiken als je wilt en zoveel tijd aan besteden als je wilt. Ik gun je dat je er de tijd voor neemt: om te kijken, te lezen, te struinen, te reflecteren en alvast uit te proberen. Zodat je dit programma gebruikt om jezelf echt onder te dompelen in de donkere kant van verandermanagement.

Dat is mogelijk, maar het is niet vanzelfsprekend dat het past

Het Leuk is anders-programma heeft als belangrijk uitgangspunt dat elke deelnemer haar of zijn eigen verandercasus meeneemt.

Op het moment dat je met een groep veranderaars van dezelfde veranderopgave de donkere kant van die veranderopgave wil verkennen, luistert de opzet nauw. Er zullen meerdere voorgesprekken nodig zijn om te bekijken of het past, hoe het past en met wie het past.

Voor vragen of het plannen van een vrijblijvend voorgesprek, neem contact op met mijn assistente Annemieke Kersting (annemieke.kersting@forachange.nl, 06-42224033).

Supersimpel: Je kunt betalen via IDEAL en Bancontact. De betaling wordt afgehandeld door betaalprovider Mollie. Je ontvangt de bevestiging met de inloggegevens en de factuur in je mail en je kunt direct beginnen. 

Voor bestellen op factuur klik op de vraag hieronder.

Het werkt aan beide kanten het makkelijkst om het programma in de winkel van For a change Academy te bestellen en betalen. Dan gaat alles automatisch en je bent meteen verzekerd van je plek. Met de factuur die het platform naar je mailt kun je het bedrag declareren bij je werkgever.

Het is ook mogelijk om op factuur het programma te betalen. Vul dan dit formulier in. Ik stuur je dan zo snel mogelijk (ik streef naar dezelfde dag) per mail een toegangscode waarmee je via de winkel van For a change Academy zonder betalen toegang kunt krijgen en direct kunt beginnen.

LET OP! Pas als je met de toegangscode de training in de winkel van For a change Academy hebt aanschaft is je plek verzekerd.

De Online training is van btw vrijgesteld, vanwege de registratie van For a change in het CRKBO. De prijs is dus inclusief 0% btw.

Staat je vraag hier niet bij? Stuur me een mail!