Lezingen, coaching en opleiding

Lezingen

Met veel plezier geef ik presentaties over leiderschap aan grillige en complexe verandering. Te denken valt aan de volgende onderwerpen:

  • Hoe krijg je ze mee?
  • Prestatieverbetering door gedrags- en cultuurverandering
  • Stimuleren van eigenaarschap bij hooggekwalificeerde medewerkers
  • Omgaan met ontkenning en weerstand
  • Het leiderschap van de middenmanager in verandering
  • De menselijke kant van wendbaarheid en organische verandering

Mijn presentaties zijn interactief, herkenbaar en vrij van ronkend jargon. De deelnemers worden maximaal aan het denken gezet over hun eigen leiderschap aan verandering. Elke presentatie is anders omdat ik aansluit bij de veranderuitdagingen die bij de deelnemers spelen.

Klik hier voor beeldmateriaal.

Coaching

Ook de meest ervaren veranderaars kunnen tegen situaties aanlopen die hen op de proef stellen. Een coach- of ‘spargesprek’ met mij als ervaringsdeskundige buitenstaander is een krachtige manier om snel hernieuwde progressie te maken. En om je intuïtie nog scherper af te stellen.

In een gesprek op het scherpst van de snede ontrafelen we de situatie totdat we beiden voelen dat we op de kern van je vraagstuk zijn aangekomen. Dat kan een dilemma zijn, een paradox, een patroon, een onderliggende emotie of een belemmerende overtuiging. Zodat duidelijk wordt wat je te doen staat. En wat het je leert over je leiderschap.

Opleiding

Met For a change Academy bied ik in-company opleidingen aan op het gebied van leiderschap aan verandering. Voor iedereen die zich herkent in de rol van ‘veranderaar’, zoals  directeuren, managers, teamleiders, senior medewerkers, leden van zelforganiserende teams, leden van project/programmaorganisaties en professionals in een adviserende rol. Klik hier voor meer informatie.

Wat zeggen opdrachtgevers en deelnemers?

“We had a successful meeting. After your session, numerous speakers referenced your session, along with various people making comments and asking questions. [Our global leader] concluded with a reminder of the change strategies and how they can be employed moving forward. I believe the participants did become more aware of their role as change agent. Your handout was a very tangible way for them to feel like they can take action going forward. All in all, I believe it was a success in helping them better assume their role as change leader”.
Managing Director – Global Meeting ‘Big Four’ Accounting firm

“Annemarie is zeer gedreven, prettig in contact en kan goed reflecteren op zichzelf. Ze heeft ons een leerzame en verbindende ochtend bezorgd als management team. Zelden heb ik iemand ontmoet zonder psychotherapeutische opleiding die zo sterk is in contact maken. Ze past haar kennis goed toe op de vragen die in je organisatie spelen”.
Rian Busstra, Manager Behandelzaken GGZ Drenthe

“Annemarie is een inspirerende spreker die complexe materie met humor en praktische voorbeelden tot leven brengt”
Joris van de Lindeloof, Director UNC plus Delta

“Annemarie heeft op voortreffelijke wijze veertig deelnemers een hele dag aan zich weten te binden. Er was een mooie balans tussen het overdragen van theorie en het daarop reflecteren door de deelnemers. De bevlogenheid van Annemarie werkt aanstekelijk en is mooi in balans met haar nuchtere benadering. Ik was onder de indruk van de manier waarop zij ‘het algemene’ kon verbijzonderen naar onze specifieke situatie”
Heidi Rubingh, adviseur onderwijsinnovatie, training en coaching

Pragmatisme met diepgang. Dat is voor mij Annemarie Mars.
Aagje Voordouw, coördinator Leergang Schooldirecteuren, Hogeschool Windesheim

“Inhoudelijk goed doordacht en uitermate helder gepresenteerd”

“Heb er echt wat aan gehad, veel dingen vallen op hun plaats”

“Enthousiast betoog en mooie interactie”

“Ik vond het een inspirerende bijeenkomst. Ik merkte dat ik daarna meer energie had dan in de afgelopen periode”

“Mooie combinatie van hart en een ijzersterk theoretisch kader”

“Morgen meteen mee aan de slag!”

“Goed de groep aangevoeld, duidelijk verhaal en interactief”