Lezingen, coaching en opleiding

Lezingen en Masterclasses

Met veel plezier geef ik presentaties over leiderschap aan verandering.

Mijn presentaties zijn interactief, herkenbaar en vrij van ronkend jargon. Ze zetten het publiek maximaal aan het denken over hun eigen leiderschap.

Elke presentatie is anders omdat ik aansluit bij de vraagstukken die bij de deelnemers spelen. Klik hier voor een kleine impressie van een recente lezing voor schoolleiders op een bijeenkomst van de VO-raad.

Coaching

Ook als je een ervaren veranderaar bent kun je tegen situaties aanlopen die je op de proef stellen. Een coach- of ‘spargesprek’ is een krachtige manier om samen met mij je antwoorden te vinden. En om je intuïtie nog scherper af te stellen.

In een gesprek op het scherpst van de snede ontrafelen we je situatie totdat we beiden voelen dat we op de kern van je vraagstuk zijn aangekomen. Dat kan een dilemma zijn, een paradox, een patroon, een onderliggende emotie of een belemmerende overtuiging. Zodat duidelijk wordt wat je te doen staat. En wat het je leert over je leiderschap.

Opleiding

Met For a change Academy bied ik in-company opleidingen aan over leiderschap aan verandering. Voor directeuren, managers, teamleiders, senior medewerkers, leden van zelforganiserende teams, leden van project/programmaorganisaties, beleidsontwikkelaars en adviseurs. Klik hier voor meer informatie.

Wat zeggen opdrachtgevers en deelnemers?

“Annemarie is conceptueel heel sterk. Haar modellen voor veranderingsmanagement zijn ontzettend verhelderend en zeer bruikbaar voor de praktijk. Ze is ook een zeer goede keynote spreker! Ze krijgt iedereen mee door de combinatie van haar expertise en haar bijzondere aanpak met veel humor”
Eva Platteau, Instituut voor de overheid, Brussel

“We had a successful meeting. After your session, numerous speakers referenced your session, along with various people making comments and asking questions. [Our global leader] concluded with a reminder of the change strategies and how they can be employed moving forward. I believe the participants did become more aware of their leadership as change agent. All in all, I believe it was a success in helping them better assume their role”
Managing Director – Global Meeting ‘Big Four’ Accounting firm

“Annemarie is zeer gedreven, prettig in contact en kan goed reflecteren op zichzelf. Ze heeft ons een leerzame en verbindende ochtend bezorgd als management team. Zelden heb ik iemand ontmoet zonder psychotherapeutische opleiding die zo sterk is in contact maken. Ze past haar kennis goed toe op de vragen die in je organisatie spelen”
Rian Busstra, Manager Behandelzaken GGZ Drenthe

“Annemarie is een inspirerende spreker die complexe materie met humor en praktische voorbeelden tot leven brengt”
Joris van de Lindeloof, Director UNC plus Delta

“Annemarie heeft op voortreffelijke wijze veertig deelnemers een hele dag aan zich weten te binden. Er was een mooie balans tussen het overdragen van theorie en het daarop reflecteren door de deelnemers. De bevlogenheid van Annemarie werkt aanstekelijk en is mooi in balans met haar nuchtere benadering. Ik was onder de indruk van de manier waarop zij ‘het algemene’ kon verbijzonderen naar onze specifieke situatie”
Heidi Rubingh, adviseur onderwijsinnovatie, training en coaching

“Pragmatisme met diepgang. Dat is voor mij Annemarie Mars”
Aagje Voordouw, coördinator Leergang Schooldirecteuren, Hogeschool Windesheim

“Inhoudelijk goed doordacht en uitermate helder gepresenteerd”

“Heb er echt wat aan gehad, veel dingen vallen op hun plaats”

“Enthousiast betoog en mooie interactie”

“Ik vond het een inspirerende bijeenkomst. Ik merkte dat ik daarna meer energie had dan in de afgelopen periode”

“Mooie combinatie van hart en een ijzersterk theoretisch kader”

“Morgen meteen mee aan de slag!”

“Goed de groep aangevoeld, duidelijk verhaal en interactief”