Lezingen en Masterclasses

Van een powerspeech van twintig minuten, een inspiratiesessie van anderhalf uur of een Marsterclass van een dagdeel of dag. Met een team, een leergroep of honderden congresgangers. Interactief, herkenbaar en vrij van ronkend jargon.

Elke presentatie is anders omdat ik  altijd aansluit op de verandervraagstukken die bij de deelnemers spelen. Ik ga  daarover graag het gesprek met hen aan; op het scherpst van de snede maar altijd respectvol.

In elke presentatie kan op maat geput worden uit mijn boeken:

Hoe krijg je ze mee?

Organisatieverandering is mensenwerk. Het valt of staat met de manier waarop mensen elkaar bereiken, betrekken, overtuigen, bevragen en inspireren. Een verandering is immers pas geslaagd als mensen zich eraan kunnen verbinden, als ze de intrinsieke motivatie voelen om het gedrag te tonen dat de verandering tot leven wekt. Maar de weg naar verbinding ligt vol met valkuilen, waardoor in het gesprek over verandering mensen niet aanhaken, afhaken of hardnekkige weerstand gaan vertonen.

Op toegankelijke en herkenbare wijze laat ik vijf krachten zien die iedereen die iets wil veranderen kan inzetten -naar collega’s, medewerkers of ‘bazen’ – om  verbinding te stimuleren.

Jongleren met loyaliteiten

Managers werken in een veelzijdig krachtenveld met meerdere partijen boven, onder en naast zich. Al die partijen zijn in beweging. De belangen van al die partijen – en die van de manager zelf- zijn soms hetzelfde, maar vaak niet. Veel managers zal dan ook regelmatig het gevoel bekruipen dat ze moeten jongleren met loyaliteiten.

Hoe kunnen managers in zo’n veelzijdige, complexe en veranderlijke werkelijkheid toch eruit halen wat erin zit? Daarvoor wijs ik meerdere krachtbronnen aan die managers aan het denken zullen zetten over de manier waarop ze zelf in hun eigen krachtenveld aan het jongleren zijn.

Vat op verandering

We leven in vloeibare tijden. Er verandert veel en veranderingen gaan sneller dan ooit. In zo’n wereld hebben vaste recepten geen waarde, want elke situatie is anders en wat in de ene situatie werkt, brengt in de andere schade toe. Het komt er juist op aan dat leiders zich in elke situatie snel en krachtig kunnen bezinnen op wat hen te doen staat.

Ik geef een overzicht van het houvast zien waarover leiders in vloeibare tijden kunnen beschikken. Dat houvast bestaat uit zes schijnwerpers die elke situatie op een andere manier belichten: Richting, Ruimte, Reacties, Relatie, Regie en Reflectie.

For a change Academy

Met For a change Academy bied ik in-company opleidingen aan op de vakgebieden verandermanagement, leiderschap, projectmanagement en adviesvaardigheden. Ook de opleidingen van For a change zijn altijd maatwerk.

Deze onderwerpen lenen zich ook uitstekend voor (onderdelen van) leergangen en Management Development-trajecten. Je kunt de For a change Academy-brochure hier downloaden (of door erop te klikken).

In samenwerking met Bart Scholten van Pitin verzorgt For a change Academy leergangen en workshops specifiek voor de leden van medezeggenschapsorganen. Klik hier voor meer informatie.

Wat zeggen deelnemers?

“Inhoudelijk goed doordacht en uitermate helder gepresenteerd”

“Heb er echt wat aan gehad, veel dingen vallen op hun plaats”

“Enthousiast betoog en mooie interactie”

“Ik vond het een inspirerende bijeenkomst. Ik merkte dat ik daarna meer energie had dan in de afgelopen periode”   

“Mooie combinatie van hart en een ijzersterk theoretisch kader”

“Morgen meteen mee aan de slag!”

“Goed de groep aangevoeld, duidelijk verhaal en interactief”

Wat zeggen opdrachtgevers?

“Annemarie is zeer gedreven, prettig in contact en kan goed reflecteren op zichzelf. Ze heeft ons een leerzame en verbindende ochtend bezorgd als management team. Zelden heb ik iemand ontmoet zonder psychotherapeutische opleiding die zo sterk is in contact maken. Ze past haar kennis goed toe op de vragen die in je organisatie spelen. Kortom, met Annemarie haal je goud in huis”.
Rian Busstra, Manager Behandelzaken GGZ Drenthe

“We zijn sinds vorig jaar gestart met een ambitieus Management Development programma waarin “verandering” centraal staat. Hoe gaan de leidinggevenden van onze organisatie om met hun veranderende werkveld en hoe komen ze in hun kracht in de dynamiek die verandering met zich meebrengt? Annemarie heeft ons met haar professionele en innovatieve kijk op verandermanagement door middel van masterclasses en trainingen geholpen om verandering om te kunnen zetten in kracht en daarin anderen te intrinsiek te motiveren om daar waar nodig mee te veranderen”
Paul Raaijmakers, Hoofd opleiding en ontwikkeling St. Anna Zorggroep

“Annemarie heeft voor ons samenwerkingsverband een studiedag verzorgd. Zij heeft op voortreffelijke wijze 40 deelnemers een hele dag aan zich weten te binden. Er was een mooie balans tussen het overdragen van theorie en het daarop reflecteren door de deelnemers. De bevlogenheid van Annemarie werkt aanstekelijk en is mooi in balans met haar nuchtere benadering. Ik was onder de indruk van de manier waarop zij ‘het algemene’ kon verbijzonderen naar onze specifieke situatie. Tijdens de studiedag bleef ze met mij in contact om af te stemmen of het aanbod nog steeds in dienst stond van de doelen die we van te voren hadden vastgesteld. Ik kan Annemarie vol overtuiging aanbevelen aan een ieder die met verandering bezig is en daarop wil reflecteren”
Heidi Rubingh, adviseur onderwijsinnovatie, training en coaching

“Al jaren vraag ik Annemarie Mars om te komen vertellen over haar boeken in opleidingstrajecten voor (aankomend) directeuren. Ik stel me voor dat Henry Minzberg zelf tevreden knikt bij de woorden die ze spreekt. Pragmatisme met diepgang. Dat is voor mij Annemarie Mars. Ze is ge-aard en kan vertellen waarom dat belangrijk is. De theoretische onderbouwing is op orde en ze houdt het goed bij. Daarmee is ze een voorbeeld voor de mensen die ik op mag leiden of begeleiden.”
Aagje Voordouw, coördinator Leergang Schooldirecteuren, Hogeschool Windesheim