HR Leergang De functie van frictie

De HR Business partner als veranderaar

Als HR Business Partner druk je een belangrijk stempel op organisatieverandering. Je ondersteunt en adviseert lijnmanagers met je expertise en vaardigheid uit je eigen HR domein. Je erkent dat die samenwerking valt of staat met een lijn en een staf die dezelfde veranderdoelen nastreven.

Dat is geen vanzelfsprekendheid. Soms kost het tijd en moeite om bij elkaar te komen, of om elkaar terug te vinden. Soms is de urgentie om iets al of niet te doen bij de een groter dan bij de ander, soms is een oplossing niet precies wat de lijn wil, soms is er een directiebesluit genomen waar niet iedereen even blij van wordt.

Met elkaar in verbinding komen en blijven vraagt iets van de lijn en het vraagt iets van jou. Het vraagt een wezenlijk gesprek vanuit verbinding, het vraagt wederzijds begrip en respect en het vraagt dat je kunt omgaan met frictie. Want zonder frictie geen verandering.

Frictie kan een positieve kracht zijn die je verder brengt én een destructieve kracht die je tegenover elkaar zet. Het beter begrijpen en goed omgaan met frictie helpt om je positie als HR Business Partner te versterken.

Download hier de brochure
Of schrijf je hier in

Unieke samenwerking

Van den Broek & Partners, HR specialist, en Annemarie Mars, auteur en veelgevraagd spreker, hebben samen een leergang ontwikkeld speciaal voor HR Business Partners, waarin we je praktische handvatten aanreiken om dat wezenlijke gesprek met je krachtenveld op te zoeken en zo je advies- en veranderkracht te vergroten.

Door de krachten te bundelen hebben we een programma samengesteld waarin we ons bezinnen op je speciale rol als HR Business Partner, de diepte ingaan over jouw leiderschap aan verandering én uitgebreid stilstaan bij je leiderschap aan jezelf.

In de leergang doorlopen we het boek “De functie van frictie” van Annemarie Mars. We maken ook zijstappen naar haar boek “Hoe krijg je ze mee?”. Beide boeken zijn onderdeel van de leergang en worden toegezonden na aanmelding.

Ervaringsleren

De leergang gaat over jou en je werk. En over de andere deelnemers en hun werk. We werken we vanuit jouw specifieke positie als HR Business Partner in jouw veelzijdige krachtenveld. We bespreken elkaars opgaven, doen intervisie en besteden veel tijd aan het oefenen van gesprekssituaties. Zo leren we door te doen.

 Eigen leiderschap

Je kunt nog zoveel inzichten tot je nemen, uiteindelijk is de vraag of je bereid bent ze toe te passen. Dat is met name een uitdaging in de gesprekken waarin je de urgentie voelt om tegen de heersende opinie op te staan voor iets waar jij in gelooft. Dan ga je met buikpijn de interactie in, omdat je weet dat je frictie gaat losmaken. Het omgaan met die innerlijke spanning noemen we eigen leiderschap. Het is de rode draad in de leergang. Zodat je jezelf als veranderaar nog beter leert kennen.

We zien er naar uit om te starten!

Annemarie en Jan

De trainers

Jan Bakker

Als arbeids- en organisatiepsycholoog ben ik al lang bezig met organisatieontwikkeling. HR heeft daarbij mijn warme belangstelling. Juist omdat HR gaat over het ontwikkelen van menselijk talent en menselijk talent en de inzetbaarheid daarvan succesvolle organisaties maakt. Ik heb als interimmanager gewerkt voor verschillende bedrijven en instellingen. Met steeds als rode draad: veranderingen ontwikkelen en uitvoeren met medewerkers voor medewerkers.

Annemarie Mars

Als veranderkundig adviseur help ik veranderaars in complexe veranderopgaven met het opzoeken van het wezenlijke gesprek om samen te bewegen. Ik help hen om ruimte, richting en sturing te geven aan veranderingen die echt verschil maken. Ook ben ik de auteur van zeven boeken over verandermanagement, waaronder Hoe krijg je ze mee? en De functie van frictie, 85 blogs en een podcastserie.

Data

  • Dag 1: dinsdag 20 september
  • Dag 2: dinsdag 11 oktober
  • Dag 3: dinsdag 1 november
  • Dag 4: dinsdag 15 november
  • Dag 5: dinsdag 29 november

Praktische informatie

Kosten: € 3500,- exclusief BTW en locatiekosten.
Locatie: Centraal in Nederland
Maximale groepsgrootte: 10 deelnemers
Doelgroep: HR professionals met meer dan drie jaar werkervaring
Verdere info: Bel Jan Bakker op 06 -29015847 of Annemarie Mars op 06 22 453 493

Download hier de brochure
Of schrijf je hier in