Masterclass Hoe krijg je ze mee?

Leidinggeven aan verandering | Omgaan met weerstand/reacties op verandering

Het doorvoeren van veranderingen in organisaties is mensenwerk. Het valt of staat met de manier waarop je mensen bereikt, betrekt, overtuigt, bevraagt en inspireert. Een verandering is immers pas geslaagd als mensen zich eraan kunnen verbinden, als ze de intrinsieke motivatie voelen om het gedrag te tonen dat de verandering tot leven wekt. Maar de weg naar verbinding ligt vol met valkuilen, waardoor in het gesprek over de verandering mensen niet aanhaken, afhaken of hardnekkige weerstand gaan vertonen.

De Masterclass

In de Ma(r)sterclass ‘Hoe krijg je ze mee?’ neemt Annemarie Mars je mee met vijf krachten om verbinding te kunnen stimuleren: urgentie, ambitie, planning, interactie en leiderschap.

We gaan interactief aan de slag met ieders eigen veranderpraktijk. Het programma volgt de lijn van het gelijknamige boek en bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Reacties op verandering (hfst 1). Hier kijken we naar wat weerstand is, en naar de andere drie reacties op verandering: ontkenning, zelfonderzoek en verbinding. We maken met dit model een diagnose voor ieders eigen situatie.
  2. Urgentie en ambitie (hfst 2 en 3). We duiken hier de inhoud van jullie veranderingen in, want die is bepalend voor hoe mensen erop reageren. We behandelen urgentie en ambitie als vernieuwende krachten en passen ze toe op de veranderingen die bij jullie spelen.
  3. Planning en interactie (hfst 4 en 5). Hier passeren vijf veranderstrategieën de revue: weten, moeten, leren en ontdekken, willen en loslaten. We kijken welke veranderstrategie het beste past in jullie situatie en welke jouw meest natuurlijke leiderschapstijl is. Ook gaan we uitgebreid in op de vraag welke veranderstrategie het beste werkt bij elk van de vier reacties op verandering.
  4. Leiderschap (hfst 6). Eerst vragen we ons af hoe je er zelf eigenlijk inzit. Daar gebruiken we de reacties op verandering weer voor. En daarna kijken we welke andere veranderaars je nog meer nodig hebt om de verandering te laten slagen, en in welke (sturende, coordinerende en uitvoerende) rol.

Over Annemarie

Annemarie Mars is een energieke en bevlogen veranderkundige die al meer dan 25 jaar middenin de weerbarstige veranderpraktijk staat. Als adviseur en spreker helpt ze veranderaars met het ruimte, richting en sturing geven aan organisatieveranderingen die echt verschil maken.

Haar opdrachtgevers zijn organisaties in onder meer het onderwijs, de zorg, de overheid en de zakelijke en financiële dienstverlening.

Met haar boek ‘Hoe krijg je ze mee? (herziene editie 2016) won ze de GIDS prijs. Ze schreef ook Jongleren met loyaliteiten (2010, nominatie Boek van het Jaarprijs van de Orde van Organisatieadviseurs) en Vat op verandering (2015) en in 2019 verscheen haar Podcast de kunst van het vinden. Ze blogt sinds 2011.

Wat levert de Masterclass op?

  • Je gaat met concrete handvatten naar huis, die recht doen aan jouw complexiteit, om direct in je eigen praktijk mee aan de slag te gaan
  • Je leert een verandertaal die de kans op ruis in het gesprek over de verandering tot een minimum reduceert
  • Je raakt (nog meer) geïnspireerd over het mooie vak verandermanagement en je eigen leiderschap als veranderaar

Waarom zou je deze Masterclass moeten volgen? 

Omdat de Masterclass gegarandeerd vrij is van ronkend jargon.

Omdat de ‘Master’ zelf ook met de poten in de modder staat.

Omdat we niet blijven hangen op de vraag WAT belangrijk is om verandering te laten slagen (‘je moet een plan hebben’, ‘er moet vertrouwen zijn’, ‘het gaat om commitment’, ‘je moet ruimte geven’). Maar vooral over de vraag: HOE doe ik dat dan? Wetende dat elke situatie anders is. En complex.

Omdat we een toegankelijk en bekroond gedachtegoed behandelen dat inmiddels door duizenden veranderaars in Nederland en België met succes wordt gebruikt.

Omdat je na de Masterclass aangesloten kunt blijven op de permanente zoektocht van Annemarie, door haar –gratis- blog en podcast.