Over Annemarie

Zeggen dat je iets wilt veranderen is één ding. Zorgen dat je het ook werkelijk terugziet in gedrag en in verbeterde prestaties is een heel ander verhaal. Dat is mijn vak. Al 25 jaar help ik bestuurders, directeuren en managers met het ruimte, richting en sturing geven aan verandering die werkelijk verschil maakt.

Schrijven helpt me al sinds jaar en dag bij het diepgaand reflecteren over mijn eigen veranderpraktijk. Zo is een toegankelijk gedachtegoed ontstaan over leiderschap bij verandering, opgetekend in meerdere (bekroonde) boeken, talloze @rtikelen en een videoreeks. Ik geef er graag lezingen en Marsterclasses over.

Ik geloof niet in vaste recepten die altijd succes beloven. Wat in de ene situatie werkt, kan in de andere schade toebrengen. Het is mijn vak om -in gesprek met veranderaars- patronen op het spoor te komen die verandering belemmeren en om de best passende antwoorden te vinden om verandering te laten slagen.

Het beste kom ik tot mijn recht in organisaties waar getwijfeld én gelachen mag worden.

Mijn opdrachtgevers zijn organisaties in onder meer de overheid, de zakelijke en financiële dienstverlening, het onderwijs, en zorg en welzijn. Hieronder zie je een selectie.

Hopelijk tot ziens!