Presentatie
Hoe krijg je ze mee?

Werken aan intrinsieke motivatie door het opvangen van reacties op verandering

Een verandering is pas geslaagd als mensen zich eraan kunnen verbinden, als ze de intrinsieke motivatie voelen om het gedrag te tonen dat de verandering tot leven wekt. Maar de weg naar verbinding ligt vol met valkuilen, waardoor in het gesprek over de verandering mensen niet aanhaken of weerstand gaan vertonen.

In haar presentatie laat Annemarie Mars hoe je leiding geeft aan verandering, door te investeren in intrinsieke motivatie. Zodat je mensen mee kunt krijgen, en zij jou.

Opzet

We beginnen deze interactieve bijeenkomst door de schijnwerper te zetten op de ‘ze’, uit de titel. Zo wordt het belang duidelijk van intrinsieke motivatie om een gedragsverandering duurzaam te laten slagen. Daarna bekijken we vier reacties die eraan vooraf gaan en we stellen ons de vraag welke reacties je in jouw veranderopgave ziet. Dan gaan we jouw tekst over de inhoud van de veranderopgave binnenstebuiten keren, om te kijken waar je het veranderverhaal kunt aanscherpen om mensen mee te krijgen.

Spreker

Ik ben Annemarie Mars. Als veranderkundig adviseur en spreker help ik veranderaars in complexe veranderopgaven met het opzoeken van het wezenlijke gesprek om samen te bewegen.

Schrijven is mijn leerschool. Door permanent te reflecteren over wat ik veranderaars – waaronder mijzelf – zie doen, is een praktisch, doorleefd en samenhangend gedachtegoed ontstaan over verandermanagement. De afgelopen twintig jaar heb ik zeven boeken en 86 blogs gepubliceerd. Van het boek ‘Hoe krijg je ze mee?’ zijn meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Het wordt op veel HBO- en managementopleidingen gebruikt. Daarnaast heb ik een podcastserie ontwikkeld onder de naam ‘De kunst van het vinden’. In februari 2021 verscheen mijn laatste boek ‘De functie van frictie’.

Alvast warmdraaien?

Struin gerust alvast wat rond op de rest van mijn website. Bijvoorbeeld door het luisteren naar de podcast of het lezen van mijn blog. Hier een aantal suggesties:

Of bekijk hier de informatie over het boek Hoe krijg je ze mee?

Tot snel!