Presentatie
Hoe krijg je ze mee?

Werken aan verbinding door het opvangen van reacties op verandering

Een verandering is pas geslaagd als mensen zich eraan kunnen verbinden, als ze de intrinsieke motivatie voelen om het gedrag te tonen dat de verandering tot leven wekt. Maar de weg naar verbinding ligt vol met valkuilen, waardoor in het gesprek over de verandering mensen niet aanhaken of weerstand gaan vertonen.

In haar presentatie laat ik je zien hoe je verbinding stimuleert. Zodat je mensen mee kunt krijgen, en zij jou.

Gisteren hebben wij als MT genoten van onze bijeenkomst met Annemarie. Het was inhoudelijk verrassend, impactvol, raak en zeer terzake doende. Ze heeft een doorbraak gecreëerd met haar gedachtegoed: Hoe krijg je ze mee!
Riny van Pelt, Bestuurs- en organisatieadviseur, Openbaar Ministerie

De opzet

We beginnen deze interactieve bijeenkomst door de schijnwerper te zetten op de ‘ze’, uit de titel. Zo wordt het belang duidelijk van verbinding om een gedragsverandering duurzaam te laten slagen. Daarna bekijken we vier reacties die eraan vooraf gaan en we stellen ons de vraag welke reacties je in jouw veranderopgave ziet. Dan gaan we jouw tekst over de inhoud van de veranderopgave binnenstebuiten keren, om te kijken waar je het veranderverhaal kunt aanscherpen om mensen mee te krijgen.

De spreker

Ik ben Annemarie Mars. Als veranderkundig adviseur en spreker help ik veranderaars in complexe veranderopgaven met het opzoeken van het wezenlijke gesprek om samen te bewegen. Ik ben de auteur van zeven boeken over leiderschap aan verandering, waaronder Hoe krijg je ze mee? en De functie van frictie, ruim 100 blogs en een podcast over leiderschap aan verandering.

Alvast warmdraaien?

Struin gerust alvast wat rond op de rest van mijn website. Bijvoorbeeld door het luisteren naar de podcast of het lezen van mijn blog. Hier een aantal suggesties:

Of bekijk hier de informatie over het boek Hoe krijg je ze mee?

Tot snel!