Presentatie
Samen veranderen

Het gesprek over verandering voeren op het scherpst van de snede én een relatie bouwen die tegen een stootje kan

Verandering ontstaat in het gesprek dat we erover voeren. In dat gesprek bevragen, betrekken, overtuigen en inspireren we elkaar. Zodat jij de ander meekrijgt, en de ander jou. Dan kun je samen veranderen.

In een goed gesprek over verandering komt ook frictie los. ‘Zonder wrijving geen glans’ zeggen we dan. Maar er is ook wrijving die krassen maakt, waardoor we tegenover elkaar komen te staan. Of het gesprek knettert juist te weinig, waardoor er niets verandert.

Als we samen willen veranderen is dus de vraag hoe je het gesprek over verandering zo op het scherpst van de snede voert dat je samen stappen kunt zetten én een relatie opbouwt die tegen een stootje kan.

De opzet

In mijn presentatie laat ik je houvast zien om die vraag in jouw situatie te beantwoorden. Eerst kijken we hoe gesprekspartners kunnen reageren in het gesprek over verandering, daarna hoe je kan zorgen dat jouw tekst over de verandering maximaal overtuigend, aansprekend en aansluitend is.

De spreker

Ik ben Annemarie Mars. Als veranderkundig adviseur en spreker help ik veranderaars in complexe veranderopgaven met het opzoeken van het wezenlijke gesprek om samen te bewegen. Ik ben de auteur van zeven boeken over leiderschap aan verandering, waaronder Hoe krijg je ze mee? en De functie van frictie, ruim 100 blogs en een podcast over leiderschap aan verandering.

Alvast warmdraaien?

Als je alvast wilt inlezen op het thema, dan kun je de volgende blogs lezen: