Presentatie
Samen veranderen

Complexe veranderopgaven worden steeds vaker aangepakt in zelforganiserende teams, netwerken, ketens en partnerschappen. Samen veranderen klinkt prachtig, maar de praktijk is weerbarstig.

Opzet

We onderzoeken ieders beweegredenen, dan de verdeling van zeggenschap en tenslotte de manier waarop je het beste samen kunt zoeken, zodat iedere partner houvast kan vinden om samen te bewegen.

De spreker

Ik ben Annemarie Mars. Als veranderkundig adviseur en spreker help ik veranderaars in complexe veranderopgaven met het opzoeken van het wezenlijke gesprek om samen te bewegen.

Schrijven is mijn leerschool. Door permanente reflectie over wat ik veranderaars – waaronder mezelf – zie doen, is een praktisch, doorleefd en samenhangend gedachtegoed ontstaan over verandermanagement. De afgelopen twintig jaar heb ik zeven boeken en 86 blogs gepubliceerd. Van het boek ‘Hoe krijg je ze mee?’ zijn meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Het wordt op veel HBO- en managementopleidingen gebruikt. Daarnaast heb ik een podcastserie ontwikkeld onder de naam ‘De kunst van het vinden’. In februari 2021 verscheen mijn laatste boek ‘De functie van frictie’.