Training
Samenwerken aan complexe opgaven

Als veranderaar werk je aan uitdagende veranderopgaven. Elke opgave heeft meerdere samenhangende doelstellingen en kent talrijke spelers met verschillende rollen en belangen. Hij stelt bestaande gedrags- en leiderschapspatronen ter discussie. Hij maakt bij mensen verschillende reacties los: gelatenheid, weerstand, reflectie of commitment. Hij stelt relaties op de proef. En panelen schuiven voortdurend.

In zulke opgaven bestaan geen vaste recepten. Wat in de ene situatie werkt, brengt in de andere schade toe. Je hebt houvast nodig dat recht doet aan de complexiteit, maar die de opgave niet nog complexer maakt dan hij uit zichzelf al is.

Je houvast ligt in zes schijnwerpers; zes manieren om je situatie te belichten. Elke schijnwerper heeft zijn eigen taal en handvatten om tot de essentie van je vraagstuk te komen. Zodat je samen progressie kunt maken naar een verandering die zijn belofte waarmaakt.

Doelgroep

Veranderaars die een rol vervullen in een complexe veranderopgave: leidinggevenden, project- en programmamanagers, procesbegeleiders, informele leiders en adviseurs.

Opzet

De training wordt samengesteld uit mijn gedachtegoed over verandermanagement, dat bestaat uit zes onderdelen ofwel ‘schijnwerpers’.

Deze modules zijn te volgen als dagprogramma, als serie workshops of als meerdaagse training voor groepen tot 15 deelnemers. Het aantal modules, de volgorde van de modules en de invulling van de modules kiezen we op basis van de veranderingen die spelen en de leervragen van de deelnemers.

En elke deelnemer krijgt een fijne reflectiemok mee naar huis!

Interesse?

Voor informatie neem contact op met mijn assistente Annemieke Kersting. Zij informeert je graag over de mogelijkheden.

Email: annemieke.kersting@forachange.nl
Telefoon: 06 – 4222 40 33