Spargesprekken

Ook als je een ervaren veranderaar bent, kun je tegen situaties aanlopen die je op de proef stellen. Bijvoorbeeld als er hardnekkige weerstand optreedt, mensen terugvallen in oude patronen of als steeds dezelfde discussies terugkomen. Een ontrafelgesprek met mij als ervaringsdeskundige buitenstaander is een krachtige manier om snel hernieuwde progressie te maken. In een gesprek op het scherpst van de snede ontrafelen we de situatie totdat we beide voelen dat we op de kern van het vraagstuk zijn aangekomen. Dat kan een dilemma zijn, een paradox, een patroon, een onderliggende emotie of een belemmerende overtuiging. Of een combinatie. Zodat duidelijk wordt wat je te doen staat. En wat het je leert over je leiderschap.

Vaak is één gesprek genoeg om verder te kunnen. Je kunt ook kiezen voor een serie gesprekken waarin we elke keer een nieuwe complexe situatie doorgronden. Dan maak je er een individueel leertraject van. Uiteraard kijken we dan ook naar de terugkerende thema’s in de situaties die je aandraagt. Je bepaalt zelf het aantal gesprekken, de frequentie en de situaties die we bespreken.

Deze dienst is geen ‘standaard’ coaching. Ik stel niet alleen maar vragen maar duik ook zelf mee de inhoud in en deel mijn eigen ervaringen in soortgelijke situaties. Ik ben terughoudend met het geven van advies maar het is geen verboden terrein. Ik zal het je teruggeven als je tijdens het gesprek gedrag laat zien dat ook in je vraagstuk een kracht of een valkuil is. Ik lees me ook vooraf zoveel mogelijk in op je situatie zodat we alle tijd kunnen besteden aan samen zoeken.

No nonsense pragmatisme
“Annemarie Mars combineert een razendsnelle, scherpe analytische geest aan een groot vermogen om hoofd en bijzaken te onderscheiden. Haar combinatie van glashelder conceptueel denken met no-nonsense pragmatisme en eerlijkheid is een verademing. De combinatie van dat alles, in een prettig mens met een groot gevoel voor humor, maakt het een genoegen met haar te sparren”.
Prof. dr. Job Kievit, professor of Quality in Healthcare/Clinical Decision Analysis, LUMC

Bewust inzetten van strategieën
“In meerdere persoonlijke sessies maakte ik Annemarie deelgenoot van diversie praktijksituaties waar ik in het verandertraject van mijn cluster tegen aan liep. Door het meer bewust inzetten van verschillende strategieën ben ik in staat geweest om weer stappen vooruit te zetten.”
Cecile Salomons, Clustermanager Provincie Limburg

Voor het voorbereiden en voeren van spargesprekken reken ik een uurtarief van € 175,-. Ik factureer werkelijk gemaakte uren. Hou voor het (eerste) gesprek rekening met een half uur voorbereiding en een gesprek van anderhalf uur.

Interesse?

Stuur een mail naar info@forachange.nl of bel 06 22 453 493