Tarieven presentaties
Voorjaar 2023

Wat fijn dat je overweegt om me te vragen voor een presentatie over leiderschap bij verandering!

Op deze pagina geef ik je inzicht in mijn tarieven voor dit voorjaar (tot 1 juli 2023). Elke opdracht is anders, dus we kijken altijd samen naar wat in jouw situatie het beste past. Daarna maak ik offerte op. Klik hier om informatie te vinden over de mogelijke invulling van elke presentatie.

Voor vragen over de mogelijkheden en het plannen van een voorgesprek bel of mail gerust met mijn persoonlijk assistente Annemieke: annemieke.kersting@forachange.nl | 06 – 4222 4033

Dan spreken we elkaar snel!

Annemarie Mars


Voor presentaties over mijn gedachtegoed gelden de volgende basistarieven:

  • Webinar vanaf mijn werkplek tot en met 90 minuten: € 2375,-
  • Presentatie op locatie tot en met 90 minuten: € 2750,-
  • Presentatie op locatie van een dagdeel: € 3150,-
  • Presentatie op locatie van twee dagdelen: € 3850,-

Deze tarieven zijn inclusief documentenstudie, een online voorbespreking, een tekstvoorstel voor de uitnodigingsmail aan de deelnemers, mijn inhoudelijke voorbereiding en een QR-code voor de deelnemers naar een link met de handouts.

Voor presentaties geldt een btw-vrijstelling op grond van de registratie van For a change als onderwijsinstelling bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.

Voor aanvullende activiteiten geldt een uurtarief van € 250,- exclusief btw. Gedacht kan worden aan een extra voorbereidingsgesprek, afstemming met derden, of gewenste aanwezigheid bij programmaonderdelen die vooraf gaan aan mijn bijdrage.

Reis- en verblijfkosten

Bij mijn presentatietarieven zijn reistijd en -kosten naar de locatie van de lezing inbegrepen, tenzij de presentatie op de Waddeneilanden of buiten Nederland plaatsvindt. In dat geval reken ik als meerkosten de extra reistijd tegen mijn uurtarief van €250,- en eventuele noodzakelijke kosten voor overnachting.

Voor intakegesprekken of aanvullende activiteiten op locatie reken ik de helft van mijn reistijd tegen mijn uurtarief van €250,-.

Handouts, kaarten en werkboek

Inbegrepen bij deze tarieven is een QR-code voor de deelnemers die toegang geeft tot een pagina op mijn website waar de deelnemers de handouts kunnen downloaden in PDF en met meerdere leessuggesties.

Desgewenst kan een A5 kaart worden uitgereikt met de kernafbeeldingen. De kosten daarvan zijn € 1 per stuk.

Voor langere sessies is het mogelijk dat deelnemers een werkboekje krijgen uitgereikt. De kosten daarvan zijn € 5,- per stuk.

Boeken

Desgewenst kan aan de deelnemers één van mijn boeken worden uitgereikt:

  • De functie van frictie | € 29,- inclusief 9% btw
  • Hoe krijg je ze mee? | € 32,- inclusief 9% btw

Conform de Wet op de Vaste Boekenprijs geldt vanaf 10 exemplaren een korting van 5%, vanaf 30 exemplaren 10%.