Wat levert het je op?

Als veranderaar en begeleider van veranderaars zet je je veranderkundig vakmanschap in op basis van het Hoe krijg je ze mee?-gedachtegoed. Je integreert zeven vormen van houvast – reacties, richting, ruimte, routekaart, rolverdeling, relatie en reflectie – in jouw interventies.

Ik doe mee!

Een bundeling van krachten

Met dit programma bundelen Annemarie Mars (For a change) en Inge Stiens (Coachkwartier) hun kennis en ervaring over veranderen en ontwikkelen in organisaties en netwerken.

Voor wie is het?

Het L&D-Expertprogramma is bedoeld voor ervaren professionals in het begeleiden van ontwikkel- en verandertrajecten voor teams en organisaties vanuit een interne of externe rol. Zoals HR-businesspartners, procesbegeleiders, strategische communicatieadviseurs, trainers, teamcoaches en leiderschapscoaches.

Ik wil me aanmelden

Onbeperkte toegang tot het gedachtegoed

Inbegrepen in het Expertprogramma is onbeperkte toegang tot de Online training Verandermanagement – Hoe krijg je ze mee? ter waarde van 495,- . Het bestaat uit uit zeven modules, 35 (video)lessen), een e-book, werkboek en begrippenlijst en zit bomvol inspiratiemateriaal.

Blended leren

Het programma is een uitgekiende combinatie van:

Voorbereiding met zelfstudie

Je bereidt je inhoudelijk voor door het volgen van de zeven modules van de online training – hoe krijg je ze mee?

Tweedaags groepsprogramma

Op 11 en 25 september 2024 doorlopen we een interactief programma waarin we de zeven modules vertalen naar jouw werkpraktijk.

Beschikking over een complete toolkit

Je krijgt toegang tot de L&D-toolkit met de sheets en speakernotes, werkvormen, hulpmiddelen en voorbeeldprogramma’s. Met een forum voor het delen van inspiratie.

Licentie en gebruik leeromgeving

Je krijgt een licentie om het gedachtegoed te gebruiken én de mogelijkheid om je eigen leer- en ontwikkelbijeenkomsten blended te maken met de Leeromgeving opleidingen verandermanagement.

Kleinschalig

We werken met een groep van maximaal 10 ervaren L&D-vakgenoten.

Zo’n kleinschalige opzet is een natuurlijk stimulans voor spontane en geplande intervisie tijdens en na het programma!

Investering

De kosten voor dit complete programma bedragen € 1795,- exclusief (0%) btw.

Ik wil dit programma volgen!

Op de eerste dag van het programma ontvang je deze fijne goodiebag!

In 1 minuut leg ik uit wat mijn training voor je doet

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Verandervakmanschap in zeven modules

Tijdens het programma doorlopen we je veranderkundig repertoire in zeven samenhangende modules:

We typeren organisatieveranderingen als gedragsveranderingen. Maar we streven niet zomaar naar gedrag, we streven naar gedrag waar verbinding, ofwel commitment onder zit. We onderkennen drie reacties die aan verbinding vooraf gaan: ontkenning, weerstand en reflectie.

We verkennen de twee vernieuwende krachten die mensen in beweging brengen: urgentie en ambitie. Daarmee ontrafelen we het veranderverhaal in jouw verandering. Ook maken we een onderscheid tussen de prestatieverbetering en de organisatieverandering om tot een gedeeld en solide gevoel voor richting te komen.

Er staan vijf veranderstrategieën tot je beschikking om aan verbinding te werken. In elke strategie geef je een andere ruimte af. Welke veranderstrategie het beste past bij jouw veranderopgave?

In je routekaart komen de vier vorige modules samen, want met je plan zet je volgende stappen uit. Hoe ziet een routekaart eruit die bestand is tegen een vloeibare wereld?

We onderscheiden vier rollen van veranderaars. In welke rol opereer jij? En wie hebben de andere rollen? Waar kan jouw veranderorganisatie scherper?

In de zesde module zetten we de schijnwerper op jullie verstandhouding. Eerst kijken we naar het (relationeel spannende) gesprek over gedrag, waar we een onderscheid maken tussen feedback geven en aanspreken. Daarnaar erkennen we loyaliteit en vertrouwen als bouwstenen voor een wederkerige relatie die tegen een stootje kan.

In de laatste module zetten we de schijnwerper op jou. Want de vraag Hoe krijg je ze mee? gaat net zo goed over de vraag Hoe krijg je jezelf mee? En dus kijken we naar hoe je omgaat met je eigen reacties op verandering.

Aanmelden

Vaak gestelde vragen

Na aanmelding en betaling ontvang je je gegevens om op de leeromgeving van For a change Academy in te loggen. Je krijgt daar toegang tot de Online training Hoe krijg je ze mee? (je kunt direct beginnen) en de leeromgeving van het programma met alle informatie, de L&D-toolkit en het forum.

For a change Academy is ondergebracht op het gebruiksvriendelijke platform Maatos; een overzichtelijke leeromgeving waar je de video’s kijkt en alle materialen kunt bekijken of downloaden.

Je kunt inloggen vanuit elk device en het systeem houdt bij hoe ver je bent.

Als je alvast een kijkje wil nemen op For a change academy: klik hier.

Op zowel de Online training als de L&D toolkit houd je toegang zolang ze bestaan! Je kunt dus op elk gewenst moment de training opnieuw volgen en de tools downloaden.

Deze training is bedoeld voor procesbegeleiders, HR-adviseurs, teamcoaches en trainers, met minimaal vijf jaar ervaring in een rol als veranderaar.

Van een L&D expertprogramma mag je verwachten dat we onze leerdoelen pico bello in orde hebben. Hier komen ze:

Als L&D expert, in je rol van veranderaar en in relatie tot de veranderopgave waarin je acteert:

  • ben je jezelf bewust van de veranderkundige context en jouw eigen rol hierin
  • ben je in staat zorgvuldig interventies in te zetten, meervoudig kijkend naar de situatie, en vandaar uit bij te dragen aan de betreffende veranderopgave
  • ben je een stevige, strategische gesprekspartner.

In je rol als veranderaar toon je veranderkundig vakmanschap.

Als L&D expert, in je rol van begeleider van veranderaars:

  • beheers je het gedachtengoed van “Hoe krijg je ze mee?”; zowel theoretisch als toegepast
  • inspireer je met taal en beeld de veranderaar tot nieuw perspectief en repertoire
  • reik je interventies aan waarmee veranderaars hun veranderkundig vakmanschap versterken

In je rol als begeleider faciliteer je de groei in het veranderkundig vakmanschap van de veranderaar.

Trek voor het volgen van online training zeker een dag uit. Het groepsprogramma duurt twee dagen.

Maar door de blended opzet kun je er zo diep induiken als je wilt en zoveel tijd aan besteden als je wilt. We gunnen je dat je er de tijd voor neemt: om in het forum ervaringen uit te wisselen, te lezen, te struinen, intervisie met andere deelnemers op te zoeken, te reflecteren en uit te proberen. Zodat je dit programma gebruikt om jezelf echt onder te dompelen in de fascinerende wereld van verandermanagement.

Je bent geheel vrij om tijdens de leer, ontwikkel en veranderbijeenkomsten die je zelf begeleidt de video’s vanaf je eigen account van de Online training aan je deelnemers te laten zien.

Als je als deelnemer aan het L&D-programma zelf blended opleidingen Verandermanagement wil aanbieden, dan kun je de ‘Leeromgeving opleidingen verandermanagement’ voor je deelnemers bestellen. Dat is een compacte versie van de Online training, die verder aan te kleden is met tal van extra’s.

Klik hier om de onderdelen en de tarieven van de Leeromgeving opleidingen verandermanagement te bekijken.

Supersimpel: Je kunt betalen via IDEAL en Bancontact. De betaling wordt afgehandeld door betaalprovider Mollie. Je ontvangt de bevestiging met de inloggegevens en de factuur in je mail en je kunt direct beginnen met het volgen van de Online training. 

Voor klanten die hun facturen via de financiële administratie van hun werkgever moeten afhandelen is het ook mogelijk om de online training op factuurbasis te bestellen.

Klik hier om naar het bestelformulier te gaan.

Let op! Elke editie heeft maximaal tien deelnemers. Deelnemers die het programma in de winkel van For a change Academy aanschaffen, zijn daarmee automatisch verzekerd van hun plek. Als je hem op factuurbasis bestelt, streven we ernaar je binnen een dag uitsluitsel te geven of je plek definitief is.

De Online training en het Expertprogramma zijn van btw vrijgesteld, vanwege de registratie van For a change in het CRKBO. De prijs is dus inclusief 0% btw.

Staat je vraag hier niet bij? Stuur me een mail!

Aanmelden

Over Annemarie

Als veranderkundig adviseur en spreker help ik veranderaars in complexe veranderopgaven met het opzoeken van het wezenlijke gesprek om samen te bewegen. Ik ben de auteur van zeven boeken over leiderschap aan verandering, waaronder het met de Gidsprijs bekroonde Hoe krijg je ze mee? en De functie van frictie, ruim 100 blogs, de Podcast De kunst van het vinden en de Online training Verandermanagement – Hoe krijg je ze mee?

Over Inge

Al bijna 30 jaar ondersteun ik organisaties bij het realiseren van ontwikkelambities. Daarnaast startte ik in 2019 een innovatief concept, Coachkwartier, waarmee binnen organisaties voor iedereen op het juiste moment direct ontwikkelsupport beschikbaar is. 

Als opleidingskundige ‘van huis uit’ ben ik de regisseur van talrijke organisatie-, team- en leiderschapsontwikkelingstrajecten. Hierin integreer ik continu en intensief “Hoe krijg je ze mee?” waardoor we vanuit veranderkundig perspectief op zoek gaan naar de daadwerkelijke, strategisch relevante beweging.

Wat zeggen mensen over de online training?

CITAAT

NAAM

ORGANISATIE

CITAAT

NAAM

ORGANISATIE

CITAAT

NAAM

ORGANISATIE