Investeer in je verandervakmanschap
met de Online Training Hoe krijg je ze mee?

Een praktisch, samenhangend én diepgaand zelfstudiepakket over verandermanagement

Ja ik doe mee!
ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Je wilt graag samen veranderen, maar…

…mensen reageren onverschillig

…steeds dezelfde discussies komen terug

…jullie vallen terug in oud gedrag

… het gesprek stokt op belangen

…het gesprek blijft hangen in abstracties

…mensen zetten de hakken in het zand

…je voelt je onzeker over je leiderschap

…het echte gesprek wordt niet gevoerd

Met de online training vind je de antwoorden die passen in jouw veranderopgave!

Volg de eerste twee lessen gratis

Als je op de oranje button klikt kom je op de cursuspagina waar je je kunt aanmelden. Je vindt de gratis video’s onder ‘inhoud’. Dan zie je ook alle andere onderdelen van de training.

Take me there!

Wat levert de online training je op?

Je leert een heldere taal en krijgt praktisch houvast om in elke situatie in jouw veranderopgave snel tot de essentie van je vraagstuk te komen, zodat je weet wat je te doen staat.

Met elke keer dat je het houvast toepast groei je verder in je verandervakmanschap.

Met als gevolg dat je mensen meekrijgt – en zij jou – en dat je een relatie opbouwt die tegen een stootje kan.

Zodat veranderingen hun belofte waarmaken.

Aanmelden voor deze diepte-investering

Over Annemarie

Annemarie Mars is een bevlogen veranderkundige die veranderaars al ruim 30 jaar helpt met het opzoeken van het wezenlijke gesprek om samen te bewegen. Ze is de auteur van zeven boeken, waaronder Hoe krijg je ze mee? en De functie van frictie, ruim 120 blogs en de Podcast De kunst van het vinden.

Hoe krijg je ze mee? won de GIDS-prijs en werd genomineerd met de LTP-van den Berghprijs. Het boek verscheen begin 2023 in een derde herziene editie. Het is ruim 25.000 keer verkocht, wordt in veel managementopleidingen gebruikt en heeft zijn weg al gevonden naar tienduizenden veranderaars.

Wat krijg je?

Zeven videomodules

De online training bestaat uit zeven modules -Reacties, Richting, Ruimte, Routekaart, Rolverdeling, Relatie en Reflectie- van samen 35 (video)lessen.

Werkboek, e-book en begrippenlijst

Elke video sluit af met een vraag aan jou. Je houdt je antwoorden op de vragen bij in je werkboek. De tekst kun je nalezen in het e-book. De begrippenlijst is het naslagwerk voor de taal die je in de training leert.

Zoomsessies

Elke twee maanden kun je aansluiten bij een groepssessie via Zoom van een uur waarin ik vragen beantwoord over de inhoud van de training.

Overzichtsbladen en afbeeldingen

De centrale afbeeldingen en overzichtsbladen staan in het werkboek en je kunt ze downloaden, om de essentie van elke module maximaal te doorgronden.

Bonuslessen en tussendoortjes

In acht bonuslessen ga ik verder de diepte in op het houvast uit de modules. En in de modules zelf zitten tussendoortjes met extra (voorbeeld)materiaal.

Het boek en het werkboek thuisgestuurd

Je krijgt de derde editie van het bijbehorende boek én het werkboek in hardcopy thuisgestuurd. In het werkboek staan bij elke video verwijzingen naar de paragraaf waar ik dit onderwerp in het boek behandel, zodat de training en het boek elkaar maximaal versterken.

Lees- en luistertips

Bij elke les heb ik meerdere van mijn blogs over dat onderwerp verzameld. Alleen al deze 65 blogs zijn samen goed voor drie uur leestijd! Ook kun je twee extra e-books downloaden en de podcast De kunst van het vinden luisteren.

Investering

De kosten voor onbeperkte toegang tot dit complete zelfstudiepakket bedragen € 495,- exclusief (0%) btw.

Als ik alle modules behandel in een fysieke groepstraining heb ik meer dan vier dagen nodig.

Ik wil de online training volgen!

In 1 minuut leg ik uit wat mijn training voor je doet

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Wat zeggen anderen?

Haar combinatie van glashelder conceptueel denken met no-nonsense pragmatisme en eerlijkheid is een verademing

Prof. dr. Job Kievit

Professor of Quality in Healthcare

LUMC

Haar gedachtegoed staat als een huis en ze is als geen ander in staat dit op een levendige wijze te vertalen naar de context van de ander

Dr. Nicole Theunissen

Directeur strategie en onderwijsbeleid

VISTA-college

Ik merk bij mijn mede OR-leden dat deze werkwijze werkt en dat we op een meer gestructureerde wijze veranderopgaven bespreken

Joke Tissot van Patot

Lid Ondernemingsraad

Gemeente Rotterdam

Wat zijn de modules?

We typeren organisatieveranderingen als gedragsveranderingen. Maar we streven niet zomaar naar gedrag, we streven naar gedrag waar verbinding, ofwel commitment onder zit. We onderkennen drie reacties die aan verbinding vooraf gaan: ontkenning, weerstand en reflectie.

De vier video’s zijn:

-Verbinding en leeg gedrag

-Ontkenning, weerstand en reflectie

-Reacties in groepen

-Je eerste houvast bij het stimuleren van verbinding

We verkennen de twee vernieuwende krachten die mensen in beweging brengen: urgentie en ambitie. Daarmee ontrafelen we het veranderverhaal in jouw verandering. Ook maken we een onderscheid tussen de prestatieverbetering en de organisatieverandering om tot een gedeeld en solide gevoel voor richting te komen.

De vier video’s zijn:

-Urgentie en ambitie

-Behoudende krachten

-Organisatie en prestaties

-Stimuleren van verbinding met het veranderverhaal

Er staan vijf veranderstrategieën tot je beschikking om aan verbinding te werken. In elke strategie geef je een andere ruimte af. Welke veranderstrategie het beste past bij jouw veranderopgave?

De vier video’s zijn:

-Vijf veranderstrategieën

-Verdelen van ruimte

-Bewegen van A naar B volgens B

-Stimuleren van verbinding met de veranderstrategieën

In je routekaart komen de vier vorige modules samen, want met je plan zet je volgende stappen uit. Hoe ziet een routekaart eruit die bestand is tegen een vloeibare wereld?

De vier video’s zijn:

-De routekaart

-Je eerstvolgende stap

-Voorbereiden van het gesprek

-Stimuleren van verbinding met de routekaart

We onderscheiden vier rollen van veranderaars. In welke rol opereer jij? En wie hebben de andere rollen? Waar kan jouw veranderorganisatie scherper?

De vier video’s zijn:

-Vier rollen van veranderaars

-De winkel en de verbouwing

-Het partnership

-Stimuleren van verbinding vanuit de rolverdeling

In de zesde module zetten we de schijnwerper op jullie verstandhouding. Eerst kijken we naar het (relationeel spannende) gesprek over gedrag, waar we een onderscheid maken tussen feedback geven en aanspreken. Daarnaar erkennen we loyaliteit en vertrouwen als bouwstenen voor een wederkerige relatie die tegen een stootje kan.

Video’s:

-Het gesprek over gedrag

-De relatie goed houden

In de laatste module zetten we de schijnwerper op jou. Want de vraag Hoe krijg je ze mee? gaat net zo goed over de vraag Hoe krijg je jezelf mee? En dus kijken we naar hoe je omgaat met je eigen reacties op verandering.

In zes bonusvideos/lessen ga ik verder de diepte in:

-Over wendbaarheid (of: hoe je wegblijft bij de valkuil van veranderverheerlijking)

-Het organisatie- en prestatiemodel

-De ander helpen om jou mee te krijgen

-Als verbinding er niet inzit

-Nudgen

-Een mijlpalenplan maken in zes stappen

Aanmelden

Voor wie is het?

Voor iedereen die zich herkent in het woord veranderaar; zoals bestuurders, directeuren, managers, afdelingshoofden, teamleiders, medewerkers, adviseurs, projectleiders, programmamanagers, procesbegeleiders, teamcoaches, beleidsmedewerkers, medezeggenschappers en ieder ander die zijn stempel wil drukken op organisaties in beweging.

Vaak gestelde vragen

Na aanmelding en betaling ontvang je je gegevens om op de leeromgeving in te loggen en kun je gelijk aan de slag!

De online training volg je op For a change Academy, dat draait op het gebruiksvriendelijke platform Maatos; een overzichtelijke leeromgeving waar je de video’s kijkt en alle materialen kunt bekijken of downloaden.

Je kunt inloggen vanuit elk device en het platform houdt bij hoe ver je bent. Als je alle modules hebt afgerond kun je je certificaat downloaden.

Zo lang de cursus bestaat, houd je toegang! Je kunt dus op elk gewenst moment de video’s opnieuw bekijken, de vragen uit het werkboek beantwoorden voor nieuwe veranderopgaven het inspiratiemateriaal lezen, bekijken en luisteren.

Een boek en een online training zijn twee leervormen die elkaar enorm versterken.

In het boek staat alles op een rijtje, kun je bladeren en struinen. In de video’s neem ik je op een andere manier mee. We leggen samen een reis af door het gedachtegoed, waarin het zich stap voor stap aan je ontvouwt. De modellen komen tot leven doordat de afbeeldingen meebewegen met de tekst. De vraag die ik je na elke video stel en het werkboek waarin je je antwoord noteert stimuleert je om de inhoud in tussenstappen toe te passen op jouw veranderopgave. Ook dat versterkt je leerproces meer dan met alleen het lezen van het boek. De training zit boordevol voorbeelden en inspiratiemateriaal. En in de zoomsessie versterken we het leerproces door de vragen van de deelnemers over de inhoud van de training te beantwoorden.

De modules volgen alle hoofdstukken van het boek, in de volgorde van het boek, in een iets andere kapstok. Na elke video laat ik zien in welke paragraaf van het boek ik dit onderdeel behandel.

Maar ik ben met de online training ook een stapje verder gegaan dan het boek. Ik heb onderdelen van De functie van frictie en nieuwe blogs erin verwerkt. Ik heb samenhangen aangebracht tussen de verschillende vormen van houvast, wat diepere lagen in het gedachtegoed blootlegt. En ik heb zelf ook weer nieuwe inzichten opgedaan die ik verwerkt heb. Zo gaat de online training nog een stap verder en dieper in mijn permanente zoektocht naar antwoorden op de vraag Hoe krijg je ze mee?

De training is bedoeld voor elke veranderaar die zoekende is hoe zij of hij kan investeren in commitment in een (complexe) veranderopgave bij anderen én bij zichzelf.

De training is zo gemaakt dat zowel beginnende als gevorderde veranderaars hun antwoorden kunnen vinden. Beginnende veranderaars zullen wellicht eerst focussen op het eigen maken van de taal, terwijl de reflectie van ervaren veranderaars meer kan uitgaan naar de manier waarop de vormen van houvast in hun complexe opgave op elkaar inwerken. Niet alleen je ervaring, ook je situatie en de complexiteit van je opgave zullen bepalen hoe je met het materiaal aan de slag gaat.

Want of je nu een beginnende of ervaren veranderaar bent, we zijn allemaal zoekende. En zo hoort het ook. Zoeken is de essentie van het vak van veranderaar. Ik beschouw mezelf als een zeer ervaren veranderaar en gebruik de taal en het houvast elke dag bij het zoeken naar wat wijsheid is.

Als je de 35 lessen van de zeven modules achter elkaar kijkt en leest ben je drie en een half uur bezig. Maar ik raad je niet aan de training in één ruk te doorlopen. De kennis die ik aanreik is zeer gecondenseerd. Als ik de stof van de online training in een groepstraining aanbied heb ik aan een vierdaagse niet genoeg. Neem dus de tijd om de stof van elke video te laten bezinken.

In die drie en een half uur heb ik nog niet meegerekend:

-De tijd die je wilt besteden aan het in je werkboek beantwoorden van de 23 vragen die ik je na elke video stel.

-Het lezen van het boek, het e-book, de begrippenlijst, de twee extra e-books, de 65 blogs, de vier bonusvideo’s, de zes bonuslessen, de podcast De kunst van het vinden. Alleen al de blogs staan voor 3 uur leestijd.

-De Q&A zoomsessie van een uur. Je bent welkom om aan te sluiten bij zoveel sessies als je nodig hebt.

Je kunt er dus zo diep induiken als je wilt en zoveel tijd aan besteden als je wilt. Ik gun je dat je er de tijd voor neemt: om te kijken, te lezen, te struinen, te reflecteren en uit te proberen. Zodat je de training gebruikt om jezelf echt onder te dompelen in de fascinerende wereld van verandermanagement.

In de agenda op mijn website vind je de actuele data. In de Online training zelf zit een les waar je je kunt opgeven.

Tijdens de sessie inventariseren we jullie vraagstukken en beantwoord ik jullie vragen.

De Q&A sessie is bedoeld voor vragen over de leerstof in de zeven modules. Vragen over de toepassing van de leerstof op jouw opgave passen niet in deze opzet. Daarvoor is 1 op 1 support beschikbaar vanuit Coachkwartier.

Jazeker! For a change is een unieke samenwerking aangegaan met Coachkwartier. Daarin staan vier ervaren verandercoaches voor je klaar om just in time en close to the job online met je te sparren.

Je kunt kiezen tussen een compacte bundel (5 kwartier, 195,-) en een complete bundel (15 kwartier, 395,-). Je kunt tot 15 uur van te voren een coachgesprek aanvragen.

Klik hier voor meer informatie.

Supersimpel: Je kunt betalen via IDEAL en Bancontact. De betaling wordt afgehandeld door betaalprovider Mollie. Je ontvangt de bevestiging met de inloggegevens en de factuur in je mail en je kunt direct beginnen. 

Voor zakelijke klanten is het ook mogelijk om de online training op factuurbasis te bestellen. Gebruik dan niet de oranje aanmeldknop, maar deze link.

Als je een zakelijke klant bent kan dat! Gebruik dan niet de oranje aanmeldknop, maar deze link.

Tuurlijk! Voel je vrij om de video’s vanuit jouw account af te spelen tijdens je trainingssessies.

Ik gebruik de online training zelf om mijn groepstrainingen blended te maken en zo voor elke leergroep de optimale mix te vinden tussen online leren en samen leren. De deelnemers krijgen een eigen account van een compacte versie van de online training om zich voor te bereiden op de bijeenkomsten. Niet alleen spaart dat kostbare tijd, het geeft de bijeenkomst een andere dynamiek omdat je meteen het gesprek in kunt over de toepassing in de eigen praktijk.

Als jij dat ook wilt voor de trainingen of sessies die jij begeleidt, neem dan deel aan het programma Verandervakmanschap voor de L&D-Expert. Dan krijg je een complete online verandertoolkit met sheets, werkvormen, hulpmiddelen en voorbeeldprogramma’s, je volgt een tweedaags programma om het gedachtegoed toe te leren passen, je krijgt een licentie om het gedachtegoed te gebruiken en de mogelijkheid om de leeromgeving voor je eigen deelnemers te bestellen.

De Online training is van btw vrijgesteld, vanwege de registratie van For a change in het CRKBO. De prijs is dus inclusief 0% btw.

Ik werk zelf elke dag in mijn eigen veranderopgaven met dit gedachtegoed en heb het al met tienduizenden veranderaars gedeeld. Ik ben ervan overtuigd dat deze training je verandervakmanschap zal versterken. Om je de zekerheid te geven dat je je bestelling ongedaan kunt maken stort ik je direct het aankoopbedrag terug als je de cursus niet langer dan 14 dagen geleden hebt aangeschaft en je niet meer dan 15% van de training hebt gezien. Mail me en ik regel het!

Staat je vraag hier niet bij? Stuur me een mail!

Aanmelden

Ook in de winkel

Verandervakmanschap voor de L&D-expert

In samenwerking met Inge Stiens.

De Online training, een tweedaags programma en een complete Learning & Development-verandertoolkit. Voor ervaren trainers en procesbegeleiders.

Online 1 op 1 support door Coachkwartier

Breid je Online training Verandermanagement uit met een 1 op 1 supportbundel van Coachkwartier, door ervaren verandercoaches die zijn opgeleid in het Hoe krijg je ze mee?-gedachtengoed.

Veranderplaatjes

100 foto’s om te gebruiken in het gesprek over verandering.

Beste veranderaar,

Verandering is geen doel op zichzelf. Maar áls je het doet, omdat je wilt opstaan voor iets dat je echt aan het hart gaat, is het essentieel dat je interventies raak zijn.

Want verandering ontstaat in het gesprek dat we erover voeren.

In deze training deel ik alle inzichten die de afgelopen dertig jaar met mijn voeten in de modder heb opgedaan, en deel ze graag met je.

Heel veel plezier!