– IN ONTWIKKELING, LANCERING NA DE ZOMER-

Zoek de wrijving op die glans geeft, zonder dat je krassen maakt

Een praktisch én diepgaand zelfstudiepakket over het gesprek over verandering

Ja ik doe mee!

Verandering ontstaat in het gesprek dat we erover voeren. In die interactie raken we elkaar, zoeken we elkaar en botsen we met elkaar. Die wrijving en schuring heeft een belangrijke functie. Hij helpt om samen de best mogelijke richting te vinden én om hem met ons gedrag tot leven te wekken.

Zonder wrijving geen glans, zeggen we dan.

Maar er is ook wrijving die krassen maakt, waardoor we tegenover elkaar komen te staan. Of het gesprek schuurt juist te weinig. We gaan het echte gesprek uit de weg omdat we niet lastig gevonden willen worden. Maar dan verandert er niets. Als we verandering willen laten slagen, is er alles aan gelegen dat we de frictie opzoeken die helpt en wegblijven bij de frictie die hindert.

Bekijk de eerste video gratis

Als je op de groene button klikt kom je op de cursuspagina waar je je kunt aanmelden. Je vindt de gratis video onder ‘inhoud’. Dan zie je ook alle andere onderdelen van de training.

Take me there!

Wat levert de online training je op?

Je leert een heldere taal en krijgt praktisch houvast om in elke situatie in jouw veranderopgave snel tot de essentie van je vraagstuk te komen, zodat je weet wat je te doen staat.

Met elke keer dat je het houvast toepast groei je verder in je verandervakmanschap.

Met als gevolg dat je mensen meekrijgt – en zij jou – en dat je een relatie opbouwt die tegen een stootje kan.

Zodat veranderingen hun belofte waarmaken.

Aanmelden voor deze diepte-investering

Over Annemarie

Annemarie Mars is een bevlogen veranderkundige die veranderaars al ruim 30 jaar helpt met het opzoeken van het wezenlijke gesprek om samen te bewegen. Ze is de auteur van zeven boeken, waaronder Hoe krijg je ze mee? en De functie van frictie, ruim 120 blogs en de Podcast De kunst van het vinden.

Hoe krijg je ze mee? won de GIDS-prijs en werd genomineerd met de LTP-van den Berghprijs. Het boek verscheen begin 2023 in een derde herziene editie. Het is ruim 25.000 keer verkocht, wordt in veel managementopleidingen gebruikt en heeft zijn weg al gevonden naar tienduizenden veranderaars.

Wat krijg je?

Twaalf video’s in vier delen

De online training bestaat uit vier delen: een solide richting, een gedeelde richting, een geleefde richting en verbondenheid. Elk deel heeft drie video’s met een gezamenlijke duur van 120 minuten.

Bonuslessen en voorbeelden

In meerdere bonuslessen behandel ik extra onderwerpen en ga ik verder de diepte in. En in elk deel zit een les met herkenbare voorbeelden.

Het boek en werkboek thuisgestuurd

Elke video sluit af met een vraag aan jou. Je houdt je antwoorden op de vragen bij in je werkboek. In het werkboek staan bij elke video verwijzingen naar de paragraaf waar ik dit onderwerp in het boek behandel, zodat de training en het boek elkaar maximaal versterken.

60 blogs

Bij elke video heb ik meerdere van mijn blogs over dat onderwerp verzameld, zodat je je verder kunt verdiepen. Alleen al deze 60 blogs zijn samen goed voor drie uur leestijd!

Investering

De kosten voor onbeperkte toegang tot dit complete zelfstudiepakket bedragen € 495,- exclusief (0%) btw.

Als ik alle modules behandel in een fysieke groepstraining heb ik meer dan vier dagen nodig.

Ik wil de online training volgen!

In 1 minuut leg ik uit wat mijn training voor je doet

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Wat zeggen anderen?

Haar combinatie van glashelder conceptueel denken met no-nonsense pragmatisme en eerlijkheid is een verademing

Prof. dr. Job Kievit

Professor of Quality in Healthcare

LUMC

Haar gedachtegoed staat als een huis en ze is als geen ander in staat dit op een levendige wijze te vertalen naar de context van de ander

Dr. Nicole Theunissen

Directeur strategie en onderwijsbeleid

VISTA-college

Ik merk bij mijn mede OR-leden dat deze werkwijze werkt en dat we op een meer gestructureerde wijze veranderopgaven bespreken

Joke Tissot van Patot

Lid Ondernemingsraad

Gemeente Rotterdam

Wat zijn de onderdelen?

Het gesprek over verandering

Interveniëren in de inhoud

Video 1.1. Pijn en verlangen

Video 1.2. Kosten en baten

Video 1.3. Doel en middel

Interveniëren in de zeggenschap

Video 2.1. Willen en moeten

Video 2.2. Doen en laten

Video 2.3. Sturing en ruimte

Interveniëren op gedrag

Video 3.1. Leeg en vol

Video 3.2. Los en vast

Video 3.3. Mee en tegen

Interveniëren op de relatie

Video 4.1. Warm en koud

Video 4.2. Wij en zij

Video 4.3. Zitten en staan

Aanmelden

Voor wie is het?

Voor iedereen die zich herkent in het woord veranderaar; zoals bestuurders, directeuren, managers, afdelingshoofden, teamleiders, medewerkers, adviseurs, projectleiders, programmamanagers, procesbegeleiders, teamcoaches, beleidsmedewerkers, medezeggenschappers en ieder ander die zijn stempel wil drukken op organisaties in beweging.

Vaak gestelde vragen

Na aanmelding en betaling ontvang je je gegevens om op de leeromgeving in te loggen en kun je gelijk aan de slag!

De online training volg je op het gebruiksvriendelijke platform Maatos; een overzichtelijke leeromgeving waar je de video’s kijkt en alle materialen kunt bekijken of downloaden.

Je kunt inloggen vanuit elk device en Maatos houdt bij hoe ver je bent. Als je alle modules hebt afgerond kun je je certificaat downloaden.

Zo lang de cursus bestaat, houd je toegang! Je kunt dus op elk gewenst moment de video’s opnieuw bekijken, de vragen uit het werkboek beantwoorden voor nieuwe veranderopgaven het inspiratiemateriaal lezen, bekijken en luisteren.

Een boek en een online training zijn twee leervormen die elkaar enorm versterken. In een boek staat alles op een rijtje, kun je bladeren en struinen. In de video’s neem ik je op een andere manier mee. We leggen samen een reis af door het gedachtegoed, waarin het zich stap voor stap aan je ontvouwt. De modellen komen tot leven doordat de afbeeldingen meebewegen met de tekst. De vraag die ik je na elke video stel stimuleert je om de inhoud in tussenstappen toe te passen op jouw veranderopgave, en ook dat versterkt je leerproces meer dan met alleen het lezen van het boek. De training zit boordevol voorbeelden en inspiratiemateriaal. En in de zoomsessie versterken we het leerproces door de vragen van de deelnemers over de inhoud van de training te beantwoorden.

De modules volgen alle hoofdstukken van het boek, in de volgorde van het boek, in een iets andere kapstok. Na elke video laat ik zien in welke paragraaf van het boek ik dit onderdeel behandel.

Maar ik ben met de online training ook een stapje verder gegaan dan het boek. Ik heb onderdelen van De functie van frictie en nieuwe blogs erin verwerkt. Ik heb samenhangen aangebracht tussen de verschillende vormen van houvast, wat diepere lagen in het gedachtegoed blootlegt. En ik heb zelf ook weer nieuwe inzichten opgedaan die ik verwerkt heb. Zo gaat de online training nog een stap verder en dieper in mijn permanente zoektocht naar antwoorden op de vraag Hoe krijg je ze mee?

Hoe krijg je ze mee? gaat over de vraag hoe je een veranderproces zo inricht en begeleidt dat verbinding, ofwel commitment kan ontstaan. De focus ligt vooral op de veranderopgave als veranderproces.

De functie van frictie gaat over de vraag hoe je in het gesprek over verandering de wrijving opzoekt die glans geeft, zonder dat je krassen maakt. De focus ligt vooral op de dynamiek in het gesprek over verandering in het hier en nu.

Beide vragen hebben natuurlijk alles met elkaar te maken. Er zit dus overlap in het houvast dat ik aanreik om ze voor jouw veranderopgave te beantwoorden.

Daarvoor put ik uit het gedachtegoed dat ik in de afgelopen 25 jaar heb ontwikkeld. Het bevat inmiddels negen vormen van houvast. Elk houvast kun je zien als een andere manier van kijken naar een veranderopgave, met eigen woorden en veelvoorkomende valkuilen.

In elke online training heb ik een specifieke selectie gemaakt van de vormen van houvast. Hoe krijg je ze mee? heeft er zeven, De functie van frictie vijf. Drie vormen van houvast komen in beide online trainingen terug; maar in een andere volgorde, met soms andere woorden, elementen, accenten en valkuilen.

Zo kunnen beide online trainingen volledig in dienst staan van hun eigen vraagstelling en kunnen ze hun bedoeling waarmaken als compleet zelfstudiepakket.

Dus als je twijfelt over welke online training je moet kiezen, kies dan degene die het dichtst aanligt tegen jouw vraag en reflectie als veranderaar.

De training is bedoeld voor elke veranderaar die zoekende is hoe hij kan investeren in commitment in een (complexe) veranderopgave bij anderen én bij zichzelf.

De training is zo gemaakt dat zowel beginnende als gevorderde veranderaars hun antwoorden kunnen vinden. Beginnende veranderaars zullen wellicht eerst focussen op het eigen maken van de taal, terwijl de reflectie van ervaren veranderaars meer kan uitgaan naar de manier waarop de vormen van houvast in hun complexe opgave op elkaar inwerken. Niet alleen je ervaring, ook je situatie en de complexiteit van je opgave zullen bepalen hoe je met het materiaal aan de slag gaat.

Want of je nu een beginnende of ervaren veranderaar bent, we zijn allemaal zoekende. En zo hoort het ook. Zoeken is de essentie van het vak van veranderaar. Ik beschouw mezelf als een zeer ervaren veranderaar en gebruik de taal en het houvast elke dag bij het zoeken naar wat wijsheid is.

Als je de 35 lessen van de zeven modules achter elkaar kijkt en leest ben je drie en een half uur bezig. Maar ik raad je niet aan de training in één ruk te doorlopen. De kennis die ik aanreik is zeer gecondenseerd. Als ik de stof van de online training in een groepstraining aanbied heb ik aan een vierdaagse niet genoeg. Neem dus de tijd om de stof van elke video te laten bezinken.

In die drie en een half uur heb ik nog niet meegerekend:

-De tijd die je wilt besteden aan het in je werkboek beantwoorden van de 23 vragen die ik je na elke video stel.

-Het lezen van het boek, het e-book, de begrippenlijst, de twee extra e-books, de 60 blogs, de vier bonusvideo’s, de zes bonuslessen, de podcast De kunst van het vinden. Alleen al de blogs staan voor 3 uur leestijd.

-De Q&A zoomsessie van een uur. Je bent welkom om aan te sluiten bij zoveel sessies als je nodig hebt.

Je kunt er dus zo diep induiken als je wilt en zoveel tijd aan besteden als je wilt. Ik gun je dat je er de tijd voor neemt: om te kijken, te lezen, te struinen, te reflecteren en uit te proberen. Zodat je de training gebruikt om jezelf echt onder te dompelen in de fascinerende wereld van verandermanagement.

Supersimpel: Je kunt betalen via IDEAL en Bancontact. De betaling wordt afgehandeld door betaalprovider Mollie. Je ontvangt de bevestiging met de inloggegevens en de factuur in je mail en je kunt direct beginnen. 

Voor zakelijke klanten is het ook mogelijk om de online training op factuurbasis te bestellen. Gebruik dan niet de oranje aanmeldknop, maar deze link.

Als je een zakelijke klant bent kan dat! Gebruik dan niet de oranje aanmeldknop, maar deze link.

Tuurlijk! Voel je vrij om de video’s vanuit jouw account af te spelen tijdens de sessies die je begeleidt als trainer of facilitator.

Mocht je een stap verder willen gaan en mijn gedachtegoed willen gebruiken om je eigen opleidingen en ontwikkeltrajecten blended te maken (zodat de deelnemers zich online met de video’s kunnen voorbereiden), check dan het programma Verandervakmanschap voor de L&D-Expert. Daar werken we met de online training Hoe krijg je ze mee?. Je krijgt naast een tweedaags programma een complete online verandertoolkit met sheets, werkvormen, hulpmiddelen en voorbeeldprogramma’s, een licentie om het gedachtegoed te gebruiken en de mogelijkheid om een eigen leeromgeving met de video’s uit de online training Hoe krijg je ze mee? voor je deelnemers te bestellen.

De Online training is van btw vrijgesteld, vanwege de registratie van For a change in het CRKBO. De prijs is dus inclusief 0% btw.

Ik werk zelf elke dag in mijn eigen veranderopgaven met dit gedachtegoed en heb het al met tienduizenden veranderaars gedeeld. Ik ben ervan overtuigd dat deze training je verandervakmanschap zal versterken. Om je de zekerheid te geven dat je je bestelling ongedaan kunt maken stort ik je direct het aankoopbedrag terug als je de cursus niet langer dan 14 dagen geleden hebt aangeschaft en je niet meer dan 15% van de training hebt gezien. Mail me en ik regel het!

Staat je vraag hier niet bij? Stuur me een mail!

Aanmelden

Ook in de winkel

Online training Verandermanagement – Hoe krijg je ze mee?

Een compleet zelfstudiepakket in zeven modules, Reacties, Richting, Ruimte, Routekaart, Rolverdeling, Relatie en Reflectie- van samen 35 (video)lessen.

Verandervakmanschap voor de L&D-expert

De Online training, een tweedaags programma op 11 en 25 september en een complete Learning & Development-verandertoolkit. Voor ervaren trainers en begeleiders. In samenwerking met Inge Stiens.

Werkvormen voor trainers en begeleiders

32 werkvormen en 22 hulpmiddelen speciaal voor trainers en begeleiders. Met het werkvormenboek in hardcopy én een leeromgeving met de werkvormen in Powerpoint en alle digitale hulpmiddelen.

Klik voor meer informatie

Beste veranderaar,

Verandering is geen doel op zichzelf. Maar áls je het doet, omdat je wilt opstaan voor iets dat je echt aan het hart gaat, is het essentieel dat je interventies raak zijn.

Want verandering ontstaat in het gesprek dat we erover voeren.

In deze training deel ik alle inzichten die de afgelopen dertig jaar met mijn voeten in de modder heb opgedaan, en deel ze graag met je.

Heel veel plezier!