Opleiding

Onder de vlag van de For a change Academy bied ik meerdere trainingen en leergangen aan, in samenwerking met vakmensen waarvoor ik mijn hand in het vuur steek.

Leergang De functie van frictie

In voorbereiding met Onderwijs Maak Je Samen

Verandering ontstaat in het gesprek dat we erover voeren. Soms stroomt het, soms knettert het, en soms valt het stil. Alleen als we elkaar de juiste ‘zetjes’ geven, kunnen we samen echt verschil maken. Toch komt bij veranderingen ook weerstand los die alleen maar hindert. Of het schuurt juist te weinig. In deze leergang leer je in te spelen op spanningsvelden die in elk gesprek op je liggen te wachten.

Deze leergang is speciaal bedoeld voor schoolleiders in KO /PO/ VO/ SO, en wordt bij het SRPO gecertifceerd ten behoeve van herregistratie. Het is de bedoeling om in het najaar van 2021 en het voorjaar van 2022 een groep te starten.

Klik hier voor meer informatie

Tweedaagse teambijeenkomst Samen leidinggeven aan verandering

In samenwerking met Inge Stiens van Stiens Training en advies

Je bent lid van een management-, directieteam in een organisatie die volop in verandering is. Als team vervullen jullie daarin een spilpositie: je verhoudt je tot besluiten en kaders die van bovenaf komen, je drukt je eigen stempel erop én je boort de energie, de ideeën en het eigenaarschap van medewerkers maximaal aan.

Tegelijkertijd hebben veranderingen ook impact op ieder persoonlijk en op de dynamiek in het managementteam. Jullie zijn –ieder voor zich en als team – veranderaar én doelgroep tegelijk. Wat vraagt dit alles van jullie leiderschap, samenwerking en communicatie?

De tweedaagse is bestemd voor management- en directieteams binnen veranderende organisaties die zoekende zijn naar manieren om hun leiderschap optimaal te benutten om veranderingen te laten slagen.

Leergang ‘De medezeggenschap in organische verandering’

In samenwerking met Bart Scholten van Pitin.

Bart Scholten van Pitin en ik hebben onze expertise over veranderen en ondernemingsraden samengesmeed tot een aansprekend aanbod voor medezeggenschappers. Centraal staan zes schijnwerpers waarmee je elke situatie kunt belichten. We schreven er een boek over dat we in onze leergang, opleiding en training doorlopen.

“Theorie en praktijk goed in evenwicht!”

“Bart en Annemarie een goed duo”

“Zeer nuttig!”

Lees hier alles over ons aanbod speciaal voor ondernemingsraden.

Interesse?

Stuur een mail naar info@forachange.nl of bel 06 22 453 493