Presentaties

Al ruim twintig jaar ben ik een veelgevraagd spreker over leiderschap bij verandering. Met mij op het podium – of voor de webcam – weet je één ding zeker: iedere deelnemer wordt aan het denken gezet over zijn rol in de veranderingen die spelen. En gaat naar huis met concrete handvatten.

“Pragmatisme met diepgang. Dat is voor mij Annemarie Mars”
Aagje Voordouw, coördinator Leergang Schooldirecteuren, Hogeschool Windesheim

“Het was super! Een hele goede ochtend met de juiste discussie en ook wat (onverwachte) emoties. Duidelijk is dat we wat los hebben gemaakt en knap hoe je alles in goede banen wist te leiden. De reacties op je bijdrage die ik vernam waren unaniem lovend!”
Bestuurslid Vereniging Medisch Specialisten, Regionaal Ziekenhuis

“Annemarie is een inspirerende spreker die complexe materie met humor en praktische voorbeelden tot leven brengt”
Joris van de Lindeloof, Partner UNC plus Delta

Compilatie webinar ‘De functie van Frictie’

Thema’s

Ik spreek over drie onderwerpen:

De functie van frictie
Zoek de wrijving op die glans geeft, zonder dat je krassen maakt
In het gesprek over verandering raken we elkaar, zoeken we elkaar en botsen we met elkaar. Die wrijving en schuring heeft een belangrijke functie: samen de best mogelijke richting vinden én hem met ons gedrag tot leven wekken.  Toch komt bij veranderingen ook gedoe en negativiteit los die beweging vooral in de weg zit. In de lezing wordt duidelijk hoe we de frictie kunnen opzoeken die helpt en wegblijven bij de frictie die hindert.

Samen veranderen 
In gedeeld leiderschap progressie maken in complexe opgaven
Complexe veranderopgaven worden steeds vaker aangepakt in zelfsturende teams, netwerken, ketens en partnerschappen. Samen veranderen klinkt prachtig, maar de praktijk is weerbarstig. We onderzoeken ieders beweegredenen, de verdeling van zeggenschap en de manier waarop je het beste samen kunt zoeken, zodat iedere partner houvast kan vinden om samen te bewegen.

Hoe krijg je ze mee – en zij jou?
Vijf krachten om verandering te laten slagen
Een verandering is pas geslaagd als mensen zich eraan kunnen verbinden, als ze de intrinsieke motivatie voelen om het gedrag te tonen dat de verandering tot leven wekt. Maar de weg naar verbinding ligt vol met valkuilen, waardoor in het gesprek over de verandering mensen niet aanhaken of weerstand gaan vertonen. In deze presentatie laat ik vijf krachten zien waarmee je verbinding bij elkaar kunt stimuleren.

Dit had ik eerder moeten weten
“Annemarie nam ons een uur lang mee in de theorie van de weerbarstige veranderpraktijk, doorspekt met voorbeelden die het verhaal nog duidelijker maken. Reacties achteraf variëren van: “ik had meteen allerlei situaties uit mijn eigen leven in mijn hoofd” tot “dit had ik eerder moeten weten”. Annemarie is met recht een energieke en bevlogen veranderexpert”.
Cathelijn Bogaers, hoofd Paramedische Zorg, ETZ Ziekenhuis

Compilatie lezing ‘Hoe krijg je ze mee?’

Doelgroepen

De doelgroep van mijn presentaties zijn mensen die richting, leiding en sturing geven aan verandering in organisaties en netwerken. Zoals bestuurders, directeuren, managers, teamleiders, senior medewerkers, project- en programmamanagers, adviseurs en staf- en beleidsmedewerkers.

Mooie balans tussen theorie en reflectie
“Annemarie heeft op voortreffelijke wijze veertig deelnemers de hele sessie aan zich weten te binden. Er was een mooie balans tussen theorie en reflectie door de deelnemers. Ik was onder de indruk van de manier waarop zij ‘het algemene’ kon verbijzonderen naar onze specifieke situatie”
Heidi Rubingh, adviseur onderwijsinnovatie, training en coaching

Ze krijgt iedereen mee
“Annemarie is conceptueel heel sterk. Haar modellen voor veranderingsmanagement zijn ontzettend verhelderend en zeer bruikbaar voor de praktijk. Ze is ook een zeer goede keynote spreker! Ze krijgt iedereen mee door de combinatie van haar expertise en haar bijzondere aanpak met veel humor”
Eva Platteau, Instituut voor de overheid, Brussel

Compilatie lezing ‘Samen veranderen’

Opdrachtgevers 

Zakelijk
Deloitte, Rabobank, Pensioenfonds Horeca en Catering, ABN AMRO, Significant, Miele, Telengy Management en Advies, UNC plus Delta, Blokker Holding.

Onderwijs
VO-raad,  PO-raad, Onderwijs Maak Je Samen, TU Delft, Hogeschool van Amsterdam, Auris, Hogeschool Utrecht, Amstelronde, ROC Leiden, BUas, Eduquaat en MeerderWeert.

Zorg en welzijn
LUMC, Participe, Nederlands Instituut van Psychologen, Vluchtelingenwerk, Vitalis, Schakelring, GGZ Drenthe, Archipel, Woonbedrijf, Joris Zorg, Sint Anna, ETZ Ziekenhuis, Kinderbescherming.

Overheid
Kamers van Koophandel, UWV, Gemeente Nieuwkoop, Gemeente Tilburg, Politie, Gemeente Rotterdam, RIVM, Ministerie van Gezondheid (België), Gemeente Boxtel.

Samenwerkingsverbanden
Sterk Techniekonderwijs, Platform Samen Opleiden, MKB!dee, Expertisecentrum Forensische Psychiatrie, Netwerk Formatief Evalueren.

Sterk in contact maken
“Annemarie heeft ons een leerzame en verbindende ochtend bezorgd als management team. Zelden heb ik iemand ontmoet zonder psychotherapeutische opleiding die zo sterk is in contact maken. Ze past haar kennis goed toe op de vragen die in je organisatie spelen”
Rian Busstra, Manager Behandelzaken GGZ Drenthe

“We had a successful meeting. Participants became more aware of their leadership as change agent. It was a success in helping them better assume their role”
Ryan Fox – Deloitte Managing Partner – Global Leadership Meeting 

Al mijn presentaties zijn interactief, praktisch en vrij van ronkend jargon. Ik verdiep me vooraf in de veranderingen die bij de deelnemers spelen en daar spits ik mijn verhaal op toe.

Interesse?

Wil je mij inzetten als spreker tijdens je evenement of bijeenkomst, neem dan contact op met mijn persoonlijk assistente Annemieke Kersting. Zij informeert je graag over de mogelijkheden.

Email: annemieke.kersting@forachange.nl
Telefoon: 06 – 4222 40 33

Foto bovenaan: Ewouter Blokland