Presentaties

Al ruim 25 jaar ben ik een veelgevraagd spreker over verandermanagement. Iedere deelnemer wordt aan het denken gezet over zijn leiderschap in de eigen veranderopgave. En gaat naar huis met concrete handvatten.

Compilatie De functie van frictie

Hoofdonderwerpen

De functie van frictie
Opzoeken van de wrijving die glans geeft, zonder dat je krassen maakt
Klik hier voor meer informatie

Samen veranderen
Het gesprek voeren op het scherpst van de snede én een relatie opbouwen die tegen een stootje kan
Klik hier voor meer informatie

Hoe krijg je ze mee?
Werken aan verbinding door het opvangen van reacties op verandering
Klik hier voor meer informatie

Het goede gesprek over gedrag
Balanceren op de schaal van heftigheid bij het stimuleren van cultuurverandering
Klik hier voor meer informatie

Compilatie 'Het goede gesprek over gedrag'

Maatwerk

Deze vier hoofdonderwerpen zijn denkrichtingen. In het intakegesprek bepalen we wat de belangrijkste vraag van de deelnemers is. Dat wordt de titel van de lezing. Op grond van die titel kies ik de bouwstenen uit mijn gedachtegoed, en pas ik mijn presentatie toe op de veranderopgave van de deelnemers. Zo heb ik de afgelopen periode presentaties gegeven over de volgende titels:

 • Confronteren zonder krassen
 • Overeind blijven in turbulente tijden
 • Hoe voeren we het wezenlijke gesprek over de kwaliteitscultuur?
 • Aandacht is het nieuwe goud
 • Van het 'hier en nu' naar het 'daar en dan'
 • Hoe krijgen we elkaar mee?
 • Veranderen - hoe doe je dat?
 • Samenwerken aan complexe veranderopgaven
 • Digitale transformatie als veranderproces (i.s.m. Sherida Tdlohreg)

Varianten

Al mijn presentaties zijn interactief. De werkvormen die we kiezen zijn passend bij de groepsgrootte en de duur van de bijeenkomst. Mijn presentaties (je mag ze ook lezing, Masterclass, inspiratiesessie, workshop of gastcollege noemen) zijn er in vier varianten:

 1. Webinar
 2. Presentatie op locatie tot 90 minuten
 3. Presentatie op locatie van een dagdeel
 4. Presentatie op locatie van twee dagdelen

Compilatie lezing 'Hoe krijg je ze mee?'

Doelgroepen

De doelgroep van mijn presentaties zijn mensen die richting, leiding en sturing geven aan verandering in organisaties en netwerken. Zoals bestuurders, directeuren, managers, teamleiders, senior medewerkers, project- en programmamanagers, adviseurs en staf- en beleidsmedewerkers.

Compilatie lezing 'De functie van frictie'

Opdrachtgevers

Zakelijk
Deloitte, Rabobank, Canon, Future Group, Humanagement, Pensioenfonds Horeca en Catering, Pensioenfonds Rail en Openbaar Vervoer, ABN AMRO, Bosch Rexroth, Significant, Miele, Batenburg, Telengy Management en Advies, UNC plus Delta, Blokker Holding.

Onderwijs
VO-raad,  PO-raad, TU Delft, Hogeschool van Amsterdam, ASG, Universiteit van Amsterdam, Auris, Hogeschool Utrecht, Amstelronde, ROC Leiden, VISTA college, BUas, Eduquaat en MeerderWeert, Zuyd Hogeschool, De Haagse Scholen, Arlanta, De Eenbes.

Zorg en welzijn
LUMC, Participe, Nederlands Instituut van Psychologen, Vluchtelingenwerk, Vitalis, Schakelring, GGZ Drenthe, Archipel, Woonbedrijf, Joris Zorg, Sint Anna, ETZ Ziekenhuis, Jeugdbescherming.

Overheid
Kamers van Koophandel, UWV, RDW, Gemeenten Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Tilburg, Amstelveen, Venlo, Nieuwkoop en Boxtel, RIVM, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Ministerie van Gezondheid (België).

Samenwerkingsverbanden
Sterk Techniekonderwijs, Platform Samen Opleiden, MKB!dee, Expertisecentrum Forensische Psychiatrie, Netwerk Formatief Evalueren.

Opleidingsinstituten en eventbureaus
Nyenrode, Onderwijs Maak Je Samen, Managementboek.nl, PW, De Academie

Al mijn presentaties zijn interactief, praktisch en vrij van ronkend jargon. Ik verdiep me vooraf in de veranderingen die bij de deelnemers spelen en daar spits ik mijn verhaal op toe.

Compilatie lezing 'Samen veranderen'

Interesse?

Wil je mij inzetten als spreker tijdens je evenement of bijeenkomst, neem dan contact op met mijn persoonlijk assistente Annemieke Kersting. Zij informeert je graag over de mogelijkheden.

Email: annemieke.kersting@forachange.nl
Telefoon: 06 – 4222 40 33