Presentaties

Al ruim twintig jaar ben ik een veelgevraagd spreker over verandermanagement. Iedere deelnemer wordt aan het denken gezet over zijn leiderschap in de eigen veranderopgave. En gaat naar huis met concrete handvatten.

“Pragmatisme met diepgang. Dat is voor mij Annemarie Mars”
Aagje Voordouw, coördinator Leergang Schooldirecteuren, Hogeschool Windesheim

“Annemarie is een inspirerende spreker die complexe materie met humor en praktische voorbeelden tot leven brengt”
Joris van de Lindeloof, Partner UNC plus Delta

Compilatie webinar ‘De functie van frictie’

Thema’s

Ik spreek over de volgende onderwerpen:

De functie van frictie
Opzoeken van de wrijving die glans geeft, zonder dat je krassen maakt
Klik hier voor meer informatie

Hoe krijg je ze mee – en zij jou?
Werken aan intrinsieke motivatie door het opvangen van reacties op verandering
Klik hier voor meer informatie

Het goede gesprek over gedrag
Als leider stimuleren van cultuurverandering
Klik hier voor meer informatie

Samen veranderen 
In gedeeld leiderschap vooruitgang boeken in complexe opgaven
Klik hier voor meer informatie

Of laat je inspireren door de vele andere onderwerpen uit mijn gedachtegoed over verandermanagement.

Compilatie lezing ‘Hoe krijg je ze mee?’

Varianten

Al mijn presentaties zijn interactief. De werkvormen die we kiezen zijn passend bij de groepsgrootte en de duur van de bijeenkomst. Mijn presentaties (je mag ze ook lezing, Masterclass, inspiratiesessie, workshop of gastcollege noemen) zijn er in vier varianten:

  1. Webinar
  2. Presentatie op locatie tot 90 minuten
  3. Presentatie op locatie van een dagdeel
  4. Presentatie op locatie van twee dagdelen

Compilatie lezing ‘Samen veranderen’

“Annemarie nam ons een uur lang mee in de theorie van de weerbarstige veranderpraktijk, doorspekt met voorbeelden die het verhaal nog duidelijker maken. Reacties achteraf variëren van: “ik had meteen allerlei situaties uit mijn eigen leven in mijn hoofd” tot “dit had ik eerder moeten weten”. Annemarie is met recht een energieke en bevlogen veranderexpert”.
Cathelijn Bogaers, hoofd Paramedische Zorg, ETZ Ziekenhuis

Doelgroepen

De doelgroep van mijn presentaties zijn mensen die richting, leiding en sturing geven aan verandering in organisaties en netwerken. Zoals bestuurders, directeuren, managers, teamleiders, senior medewerkers, project- en programmamanagers, adviseurs en staf- en beleidsmedewerkers.

“Annemarie heeft op voortreffelijke wijze veertig deelnemers de hele sessie aan zich weten te binden. Er was een mooie balans tussen theorie en reflectie door de deelnemers. Ik was onder de indruk van de manier waarop zij ‘het algemene’ kon verbijzonderen naar onze specifieke situatie”
Heidi Rubingh, adviseur onderwijsinnovatie, training en coaching

“Annemarie is conceptueel heel sterk. Haar modellen voor veranderingsmanagement zijn ontzettend verhelderend en zeer bruikbaar voor de praktijk. Ze is ook een zeer goede keynote spreker! Ze krijgt iedereen mee door de combinatie van haar expertise en haar bijzondere aanpak met veel humor”
Eva Platteau, Instituut voor de overheid, Brussel

Compilatie lezing ‘De functie van frictie’

Opdrachtgevers

Zakelijk
Deloitte, Rabobank, Pensioenfonds Horeca en Catering, ABN AMRO, Significant, Miele, Telengy Management en Advies, UNC plus Delta, Blokker Holding.

Onderwijs
VO-raad,  PO-raad, Onderwijs Maak Je Samen, TU Delft, Hogeschool van Amsterdam, Auris, Hogeschool Utrecht, Amstelronde, ROC Leiden, BUas, Eduquaat en MeerderWeert.

Zorg en welzijn
LUMC, Participe, Nederlands Instituut van Psychologen, Vluchtelingenwerk, Vitalis, Schakelring, GGZ Drenthe, Archipel, Woonbedrijf, Joris Zorg, Sint Anna, ETZ Ziekenhuis, Kinderbescherming.

Overheid
Kamers van Koophandel, UWV, Gemeente Nieuwkoop, Gemeente Tilburg, Politie, Gemeente Rotterdam, RIVM, Ministerie van Gezondheid (België), Gemeente Boxtel.

Samenwerkingsverbanden
Sterk Techniekonderwijs, Platform Samen Opleiden, MKB!dee, Expertisecentrum Forensische Psychiatrie, Netwerk Formatief Evalueren.

“Annemarie heeft ons een leerzame en verbindende ochtend bezorgd als management team. Zelden heb ik iemand ontmoet zonder psychotherapeutische opleiding die zo sterk is in contact maken. Ze past haar kennis goed toe op de vragen die in je organisatie spelen”
Rian Busstra, Manager Behandelzaken GGZ Drenthe

“We had a successful meeting. Participants became more aware of their leadership as change agent. It was a success in helping them better assume their role”
Ryan Fox – Deloitte Managing Partner – Global Leadership Meeting 

Al mijn presentaties zijn interactief, praktisch en vrij van ronkend jargon. Ik verdiep me vooraf in de veranderingen die bij de deelnemers spelen en daar spits ik mijn verhaal op toe.

Interesse?

Wil je mij inzetten als spreker tijdens je evenement of bijeenkomst, neem dan contact op met mijn persoonlijk assistente Annemieke Kersting. Zij informeert je graag over de mogelijkheden.

Email: annemieke.kersting@forachange.nl
Telefoon: 06 – 4222 40 33

Foto bovenaan: Ewouter Blokland