Verandervakmanschap voor de HR-adviseur

Driedaagse in-company opleiding met online voorbereiding

Als HR-adviseur druk je een belangrijk stempel op organisatieverandering. Je ondersteunt en adviseert lijnmanagers in veranderopgaven met je HR-expertise.

Alle vraagstukken waarover je adviseert zijn grote en kleine veranderopgaven. De leidinggevenden die je erover adviseert zijn veranderaars. En HR is bij uitstek de discipline die vanuit de menskant meekijkt met veranderopgaven. Het is dus belangrijk dat je interventies veranderkundig solide zijn. Zodat ze kunnen bijdragen aan een geslaagde verandering.

In de opleiding Verandervakmanschap voor de HR-adviseur ontwikkelen we dat verandervakmanschap vanuit jouw specifieke rol als HR-adviseur.

Elke manier van kijken heeft een eigen taal en houvast, en één of meer valkuilen waar je als HR-adviseur bij weg dient te blijven.

Programma

Het programma van de opleiding bestaat uit individuele online voorbereiding en drie trainingsdagen (9.00-15.30 uur).

Online voorbereiding

Elke deelnemer krijgt een jaar toegang tot een eigen leeromgeving waarin je de taal van de zeven modules met 23 video’s eigen kunt maken, aangevuld met blogs en extra’s lessen ter verdieping. In de leeromgeving zit ook een digitaal werkboek waarin je de vragen die aan het einde van elke video worden gesteld kunt beantwoorden voor een eigen actuele veranderopgave.

Dag 1 – Reacties en Richting

Na een inleiding over de zeven schijnwerpers zetten we de schijnwerper op je gesprekspartner. We kijken hoe deze zich in het gesprek verhoudt tot de verandering die onderwerp is van gesprek. Daarna zetten we de schijnwerper op de inhoud van deze veranderopgave, zodat je over houvast beschikt om samen op zoek te gaan naar een solide gevoel voor richting.

Dag 2 – Ruimte, Routekaart en Rolverdeling

We bouwen op de tweede dag verder door ook de schijnwerper te zetten op de ruimte waarin het gesprek zich afspeelt, op de volgende stap en de rolverdeling tussen de veranderaars. We ervaren hoe we als HR adviseurs dit houvast kunnen gebruiken in het gesprek over de verandering.

Dag 3 – Relatie en Reflectie

We boren een volgende laag aan door ook de uitdagende veranderopgaven af te pellen op alle schijnwerpers. We ervaren en bespreken hoe de relatie zich tijdens het gesprek ontwikkelt en wat de situatie jou als veranderaar te vertellen heeft.

De trainer

De training wordt gegeven door Annemarie Mars. Annemarie is een bevlogen veranderkundige die veranderaars al ruim 30 jaar helpt met het opzoeken van het wezenlijke gesprek om samen te bewegen. Ze is de auteur van zeven boeken, waaronder Hoe krijg je ze mee? en De functie van frictie, ruim 120 blogs, de Online training Verandermanagement en de Podcast De kunst van het vinden.

Groepsgrootte

We werken met een groep van maximaal 12 deelnemers.

Kosten

De kosten voor dit driedaags blended programma voor een groep van 12 deelnemers bedragen €13.895, inclusief een jaar toegang tot de leeromgeving voor elke deelnemer en inclusief voorgesprek(ken), twee tussentijdse gesprekken en een eindgesprek.

Om een indruk te krijgen van marktconformiteit: bij een groep van 12 deelnemers bedragen de kosten van de opleiding € 1157 per deelnemer.

De genoemde tarieven zijn exclusief locatie en catering. Vanwege de registratie van For a change in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs is de opleiding vrijgesteld van btw.