Opwarm en opfrispagina voor Arlanta

Beste directeuren van Arlanta,

In september 2022 en januari 2023 hebben we al twee studiedagen met elkaar doorgebracht, en op 27 september ontmoeten we elkaar voor de derde. Op deze pagina heb ik informatiemateriaal verzameld over wat we hebben besproken en gaan bespreken. Zodat je je opnieuw of alvast kunt inlezen en -kijken in het gedachtegoed.

Ik laat het aan ieder om zelf te bepalen hoeveel tijd hij wil of kan besteden aan het lezen van de blogs of het kijken van de video’s. Maar hoe meer je al kan opfrissen en opwarmen, hoe meer je uit de dag haalt.

Dag 1 (september 2022): Hoe krijg je ze mee?

Op deze dag hebben we hoofdstuk 1, 2 en 3 van mijn boek Hoe krijg je ze mee? behandeld met twee vormen van houvast: reacties op verandering en het veranderverhaal.

In de viewer kun je de sheets bekijken:

Handouts - Hoe krijg je ze mee - Annemarie Mars

Of lees deze blogs:

Dag 2 (januari 2023): Hoe zoek je de wrijving op die glans geeft zonder dat je krassen maakt?

Op deze dag hebben we ‘het goede gesprek over gedrag’ voorbereid en geoefend. We hebben het verschil ervaren tussen houding en gedrag en tussen feedback geven en aanspreken. In mijn online training ‘Hoe krijg je ze mee?’ heb ik daar een filmpje over. Hij zit in de zesde module over de relatie. De modellen uit de eerste dag zijn module 1 (Reacties) en 2 (Richting). Daar grijpt dit filmpje op terug.

Of lees deze blogs:

Dag 3 (27 september 2023): Een kwestie van doen!

Op de eerste dag van de tweedaagse frissen we de vormen van houvast op die we op de vorige twee studiedagen. We voegen er een volgende vorm van houvast aan toe: de verdeling van zeggenschap. Met die taal gaan we gesprekssituaties die jullie lastig vinden ontrafelen en voorbereiden, zodat we ze in middag met acteurs kunnen naspelen.

Over zeggenschap kun je alvast dit blog lezen:

Moeten we alles samen doen?

Ik verheug me erop jullie 27 september te zien!

PS: Informatie over de online training kun je hier vinden