Samen zoeken

Voor wie?

Jullie zijn een bestuur, directie-, management-, transitieteam of ondernemingsraad. Jullie organisatie verkeert in een turbulente situatie of worstelt met een complex verandervraagstuk.

Jullie voelen dus de behoefte om een pas op de plaats te maken om te bepalen wat jullie te doen staat. Zijn jullie op de goede weg zijn en goed op weg? Waar is het nodig op de inhoud, op de rolverdeling of de aanpak zaken bij te sturen of aan te scherpen? Waar zitten valkuilen en angels die progressie in de weg staan? Wat is (dus) de beste volgende stap?

“Het was super! Een hele goede ochtend met de juiste discussie en ook wat (onverwachte) emoties. Duidelijk is dat we wat los hebben gemaakt en knap hoe je alles in goede banen wist te leiden. De reacties die ik vernam waren unaniem lovend!”
Bestuurslid Vereniging Medisch Specialisten, Regionaal Ziekenhuis

Wat?

In een interactieve sessie van minimaal een dagdeel ontrafelen we jullie situatie vanuit verschillende invalshoeken. Bij elke invalshoek blijven we zoeken tot we voelen dat we op een kern van het vraagstuk zijn aangekomen. Bijvoorbeeld een dilemma, een disfunctioneel patroon, onuitgesproken verwachtingen, tegengestelde belangen, onjuiste aannames, verborgen emoties of een belemmerende overtuiging. Zodat duidelijk wordt wat jullie te doen staat om meer progressie te kunnen maken en de relatie te versterken.

Gisteren hebben wij als MT genoten van onze bijeenkomst met Annemarie. Het was inhoudelijk verrassend, impactvol, raak en zeer terzake doende. Ze heeft een doorbraak gecreëerd met haar gedachtegoed!
Riny van Pelt, Bestuurs- en organisatieadviseur, Openbaar Ministerie

Hoe?

Ik lees de stukken die jullie relevant vinden voor het vraagstuk en we houden een intakegesprek waarin jullie me inpraten op de situatie. Aan de hand daarvan stel ik een opzet van de bijeenkomst voor, puttend uit mijn gedachtegoed.

Deze dienst is geen standaard procesbegeleiding. We gaan echt samen zoeken. Ik stel jullie niet alleen maar vragen maar duik ook zelf mee de inhoud in en deel mijn eigen ervaringen in soortgelijke situaties. Ik ben terughoudend met het geven van advies maar het is geen verboden terrein. Ik zal het jullie teruggeven als jullie tijdens het gesprek gedrag laten zien dat ook in je vraagstuk een valkuil is.

“Annemarie Mars combineert een razendsnelle, scherpe analytische geest aan een groot vermogen om hoofd en bijzaken te onderscheiden. Haar combinatie van glashelder conceptueel denken met no-nonsense pragmatisme en eerlijkheid is een verademing. De combinatie van dat alles, in een prettig mens met een groot gevoel voor humor, maakt het een genoegen met haar te sparren”.
Prof. dr. Job Kievit, professor of Quality in Healthcare/Clinical Decision Analysis, LUMC

Interesse?

Wil je samen zoeken? Neem dan contact op met mijn persoonlijk assistente Annemieke Kersting. Zij informeert je graag over de mogelijkheden.

Email: annemieke.kersting@forachange.nl
Telefoon: 06 – 4222 40 33